ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πετάνε» οι μετοχές που σχετίζονται με εξόρυξη Bitcoin-Ξεπερνούν τις τεχνολογικές

08:29 - 24 Απρ 2023 | Νομίσματα
«Πετάνε» οι μετοχές που σχετίζονται με εξόρυξη Bitcoin-Ξεπερνούν τις τεχνολογικές
Το 2022 ήταν ιδιαίτερα δύσκολο για την αγορά κρυπτονομισμάτων, με αρκετές εταιρείες που σχετίζονται με την εξόρυξη Bitcoin να βρίσκονται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας στα τέλη του περασμένου έτους.

Ωστόσο, το τελευταίο ράλι στην αγορά εμφύσησε μια αίσθηση συγκρατημένης αισιοδοξίας στον τομέα εξόρυξης Bitcoin, με αποτέλεσμα τεράστια κέρδη για τις περισσότερες συνδεδεμένες μετοχές.

Οι μετοχές που σχετίζονται με τον κλάδο βλέπουν τώρα μια αξιοσημείωτη… αναζωπύρωση, με τον ειδικό στην εξόρυξη Bitcoin Jaran Mellerud να παρατηρεί ότι οι εν λόγω μετοχές καταγράφουν ξαφνικά ράλι παράλληλα με την τιμή του εμβληματικού κρυπτονομίσματος το 2023, επιτρέποντας στους επενδυτές μετοχών εξόρυξης που δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα πέρυσι να ανακτήσουν μερικές από τις τεράστιες απώλειές τους.

Καθώς το Bitcoin καταγράφει κέρδη 80% από την αρχή του έτους, ο δείκτης μετοχών HI Crypto Mining κέρδισε 115% κατά την ίδια περίοδο. Στην πορεία, οι κορυφαίες εταιρείες εξόρυξης του κλάδου όχι μόνο ξεπέρασαν το ίδιο το Bitcoin αλλά και τις κορυφαίες τεχνολογικές μετοχές. Ακόμη και ο NASDAQ έχει καταγράψει άνοδο μόλις 20% μέχρι στιγμής φέτος.

Οι miners με τις καλύτερες επιδόσεις

Στην κορυφή της λίστας με τους πιο κερδισμένους miners βρίσκεται η εταιρεία εξόρυξης Bitcoin Core Scientific, έχοντας τις καλύτερες επιδόσεις μέχρι στιγμής το 2023. Ήταν μία από τις πολλές εταιρείες που κατέθεσαν αίτηση πτώχευσης πέρυσι. Κατηγόρησε την Celsius για αποτυχία να πληρώσει τους λογαριασμούς ρεύματος και στη συνέχεια ανέφερε τη μη πληρωμή ως σημαντικό παράγοντα στα ζητήματα ρευστότητας. Ακόμα κι έτσι, οι μετοχές της κατέγραψαν εκπληκτικά κέρδη 455%.

Οι Digihost, Cipher, Riot, Iris Energy και Marathon είχαν επίσης καλή απόδοση. Οι περισσότερες από αυτές τις εταιρίες εξόρυξης έχουν σχετικά χαμηλά επίπεδα χρέους σε σχέση με τα ίδια κεφάλαια και επομένως δεν μπορούν να έχουν την ίδια οικονομική ώθηση με την Core Scientific, παρατήρησε ο Mellerud.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.