ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στάση αναμονής για τα κρυπτονομίσματα ενόψει αμερικανικού πληθωρισμού

15:24 - 10 Μαϊ 2023 | Νομίσματα
Στάση αναμονής για τα κρυπτονομίσματα ενόψει αμερικανικού πληθωρισμού
Ήπιες διακυμάνσεις καταγράφουν τα κυριότερα βάσει κεφαλαιοποίησης κρυπτονομίσματα την Τετάρτη (10/5), τηρώντας… στάση αναμονής ενόψει της ανακοίνωσης των πιο πρόσφατων στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ.

Η αναλύτρια του eToro, Κάλι Κοξ εξήγησε ότι ο πληθωρισμός είναι η κύρια ανησυχία όλων, από τη Fed έως τους traders κρυπτονομισμάτων. Μιλώντας στο CoinDesk TV, η Κοξ υποστήριξε ότι οι Αμερικανοί θέλουν να μειωθεί ο πληθωρισμός διατηρώντας παράλληλα την ασφάλεια της εργασίας και η Fed προσπαθεί να τα εξισορροπήσει, αλλά είναι μια διαδικασία που αναπόφευκτα συνεπάγεται κάποιο… πόνο.

«Ο Πάουελ μίλησε πραγματικά πολύ αινιγματικά και διαλλακτικά όσον αφορά τις μελλοντικές κινήσεις της Fed. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια ένδειξη ότι η Fed γίνεται πιο ευέλικτη», είπε.

Εν τω μεταξύ, παρά τις διακυμάνσεις του Bitcoin, παραμένει ένα αμυντικό πλεονέκτημα, καθώς επεσήμανε ότι έχει ξεπεράσει εκπληκτικά τον S&P 500 τις περισσότερες ημέρες ανακοινώσεων πληθωρισμού και αποφάσεων της Fed.

«Αν και εξακολουθεί να είναι επικίνδυνο, το Bitcoin φαίνεται να επωφελείται τόσο από τον παραδοσιακό του ρόλο όσο και από τον αναδυόμενο ρόλο του ως αποθήκευση αξίας κατά τη διάρκεια χαμηλότερων επιτοκίων», είπε.

Όσον αφορά το Εthereum είπε ότι το θεωρεί ως μια πιο ριψοκίνδυνη επένδυση, αλλά αναγνωρίζει την οικονομική του αξία και τον αριθμό των πρότζεκτ που αναπτύσσονται στο blockchain του.

«Το Ethereum είναι ένα από αυτά τα blockchain που αποδεικνύουν την αξία τους αυτή τη στιγμή και νομίζω ότι οι επενδυτές το συνειδητοποιούν», είπε.

Περισσότερη μεταβλητότητα αναμένεται αργότερα σήμερα, όταν ανακοινωθούν τα στοιχεία για τον πληθωρισμό.

Προς το παρόν, η κεφαλαιοποίηση του Βitcoin είναι λίγο πάνω από τα 530 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η κυριαρχία του έναντι των altcoins είναι μόλις 47%.

Όσον αφορά την κεφαλαιοποίηση της ευρύτερης αγοράς κρυπτονομισμάτων παραμένει σε μεγάλο βαθμό σταθερή από χθες στο 1,140 τρισεκατομμύριο δολάρια. Ωστόσο, η μέτρηση έχει μειωθεί κατά περισσότερα από 65 δισεκατομμύρια δολάρια σε σχέση με το Σαββατοκύριακο.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, το Bitcoin ενισχύεται 0,05% στα 27.757,45 δολάρια, ενώ το Ethereum κερδίζει 0,31% στα 1.854,18 δολάρια.

Όσον αφορά άλλα γνωστά κρυπτονομίσματα, το Solana πέφτει 0,36% στα 20,78 δολάρια, ενώ το Cardano καταγράφει απώλειες 1,67% στο 0,35901200 δολάριο.

Το Polkadot χάνει 0,08% στα 5,34 δολάρια, το Dogecoin πέφτει 0,09% στο 0,07286709 δολάριο και το Shiba Inu καταγράφει κέρδη 0,61% στο 0,00000891 δολάριο.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.