ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε χαμηλό πενταετίας η ποσότητα αποθηκευμένων σε ανταλλακτήρια Bitcoin

08:31 - 12 Μαϊ 2023 | Νομίσματα
Σε χαμηλό πενταετίας η ποσότητα αποθηκευμένων σε ανταλλακτήρια Bitcoin
H ποσότητα Bitcoin που παραμένει στα ανταλλακτήρια έπεσε πρόσφατα κάτω από το 6%, σύμφωνα με τα στοιχεία της πλατφόρμας ανάλυσης κρυπτογράφησης Santiment. Η τελευταία φορά που ήταν σε τόσο χαμηλά επίπεδα ήταν τον Δεκέμβριο του 2017.

Η μειωμένη εμπιστοσύνη στις κεντρικές πλατφόρμες εντάθηκε λίγο μετά την κατάρρευση της FTX. Η Binance κατέγραψε επίσης αύξηση στις εκροές Βitcoin τους τελευταίους μήνες, γεγονός που σηματοδοτεί ότι πολλοί χρήστες προτιμούν να βασίζονται στη δική τους φύλαξη, παρά να εμπιστευτούν κάποιον τρίτο.

Όπως αναλύεται από τη Santiment, η προσφορά του Βitcoin που διατηρείται στα ανταλλακτήρια έχει μειωθεί στο 5,84%, το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων 5,5 ετών.

Η ταχεία μετάβαση από τα ανταλλακτήρια στα προσωπικά πορτοφόλια ξεκίνησε στις αρχές του 2022 και συνεχίστηκε τους επόμενους μήνες. Μια απότομη πτώση σημειώθηκε μετά τον Νοέμβριο του περασμένου έτους, όταν η ποσότητα BTC που βρισκόταν σε κεντρικές πλατφόρμες μειώθηκε κάτω από 7%.

Η κατάρρευση της FTX θα μπορούσε να θεωρηθεί σημαντικός παράγοντας. Τότε, πολλοί επενδυτές έχασαν την εμπιστοσύνη τους στα ανταλλακτήρια, βλέποντας την απότομη κατάρρευση του κάποτε εξέχοντος ανταλλακτηρίου που αποτιμήθηκε σε πάνω από 32 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, βίωσε επίσης ένα τεράστιο κύμα αναλήψεων από πελάτες τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους.

Ο CEO CZ διαβεβαίωσε ότι η εταιρεία του θα παραμείνει σταθερός θεματοφύλακας, υποδεικνύοντας ότι οι κάτοχοι κρυπτονομισμάτων θα πρέπει να αισθάνονται προστατευμένοι όταν αποθηκεύουν εκεί τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία τους. Όσοι έχουν οποιεσδήποτε αμφιβολίες θα πρέπει να αισθάνονται ελεύθεροι να μεταφέρουν το απόθεμά τους σε προσωπικά πορτοφόλια, πρόσθεσε.

Εκροές Bitcoin από τη Binance

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, πάνω από 160.000 Bitcoin αξίας 4,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων τότε, αποσύρθηκαν από ένα από τα πορτοφόλια της πλατφόρμας σε αυτό που περιγράφηκε ως «η μεγαλύτερη μεμονωμένη ανάληψη στην ιστορία της».

Η εταιρεία ανέστειλε προσωρινά τις αναλήψεις BTC μια μέρα νωρίτερα λόγω συμφόρησης δικτύου. Η αναταραχή διήρκεσε λίγες ώρες και οι λειτουργίες επανήλθαν εν συνεχεία κανονικά.

Το ανταλλακτήριο διέκοψε τις συναλλαγές για άλλη μια φορά στις 8 Μαΐου «λόγω του μεγάλου όγκου των εκκρεμών συναλλαγών». Ο CZ παρέμεινε αμέτοχος, χρησιμοποιώντας τον χαρακτηριστικό αριθμό του «4» για να δείξει ότι το ζήτημα δεν ήταν σοβαρό.

Νατάσα Παπαδημητροπούλου

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.