ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπαλί: Ακόμα και… φυλάκιση για τουρίστες που πληρώνουν με κρυπτονομίσματα

08:35 - 01 Ιουν 2023 | Νομίσματα
Μπαλί: Ακόμα και… φυλάκιση για τουρίστες που πληρώνουν με κρυπτονομίσματα
Η κυβέρνηση του Μπαλί ενέτεινε πρόσφατα τις προσπάθειές της να αποθαρρύνει τους τουρίστες από το να χρησιμοποιούν κρυπτονομίσματα για να πληρώσουν για αγαθά και υπηρεσίες, τονίζοντας ότι μόνο το νόμισμα fiat της χώρας είναι νόμιμο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Antara, ο κυβερνήτης Γουάγιαν Κόστερ μετέφερε ένα αυστηρό μήνυμα, υποστηρίζοντας ότι τα άτομα που επιμένουν να χρησιμοποιούν τα ψηφιακά νομίσματα ως τρόπο πληρωμής θα αντιμετωπίσουν αυστηρές συνέπειες.

Αυτή η κίνηση δείχνει τη σταθερή στάση της κυβέρνησης για τη διατήρηση της υπεροχής του παραδοσιακού νομισματικού συστήματος της Ινδονησίας.

Η κυβέρνηση καθιστά σαφές ότι μόνο η ινδονησιακή ρουπία θεωρείται νόμιμο χρήμα στη χώρα και οι παραβάτες αυτού του κανονισμού που θα χρησιμοποιήσουν Bitcoin ή κάποιο άλλο κρυπτονόμισμα για τις πληρωμές τους, ενδέχεται να αντιμετωπίσουν σοβαρές ποινές, συμπεριλαμβανομένης της φυλάκισης έως και ενός έτους και ένα βαρύ πρόστιμο έως 200 εκατομμύρια ρουπίες (που ισοδυναμεί με περίπου 13.300 δολάρια).

Ο Κόστερ, αναφερόμενος στο θέμα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την τουριστική ανάπτυξη, παρέθεσε τις συνέπειες που περιμένουν τους ξένους τουρίστες που παρουσιάζουν ανάρμοστη συμπεριφορά, παραβιάζουν τους όρους άδειας βίζας, πραγματοποιούν πληρωμές με κρυπτονομίσματα ή παραβιάζουν άλλες διατάξεις.

«Πόλεμος» στις επιχειρήσεις κρυπτογράφησης

Η πρόσφατη απόφαση που έλαβε ο κυβερνήτης του Μπαλί είναι μια άμεση απάντηση σε μια εις βάθος ερευνητική έκθεση που δημοσιεύτηκε στην Kompas, η οποία θεωρείται ευρέως ως η κορυφαία εφημερίδα της χώρας. Η έκθεση έριξε φως σε μια ανησυχητική τάση, αποκαλύπτοντας την ύπαρξη αρκετών επιχειρήσεων στο Μπαλί που δέχονταν πληρωμές με κρυπτονομίσματα.

Στη λίστα φέρονται να βρίσκονται μεταξύ άλλων μια καφετέρια που είχε ως θεματική τα κρυπτονομίσματα, ένα καταφύγιο διαλογισμού που «αγκάλιαζε» τα ψηφιακά νομίσματα, ακόμη και μια επιχείρηση ενοικίασης μοτοσικλετών που επέτρεπε στους πελάτες να πληρώνουν χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα.

Ενώ η κατοχή και η εμπορία κρυπτονομισμάτων επιτρέπεται στην Ινδονησία, απαγορεύονται αυστηρά ως μέσο πληρωμής. Ωστόσο, τα ευρήματα από την έκθεση έδειξαν ότι αυτός ο περιορισμός παραβιαζόταν στο Μπαλί.

Το Coinmap, ένα πρότζεκτ που στοχεύει στη χαρτογράφηση επιχειρήσεων που δέχονται κρυπτονομίσματα, παρέχει δεδομένα που υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς της έκθεσης. Σύμφωνα με τις πληροφορίες τους, υπάρχουν αυτή τη στιγμή 36 καταστήματα στο Μπαλί που δέχονται κρυπτονομίσματα ως μέθοδο πληρωμής.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.