ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κρυπτονομίσματα: Πώς επηρεάζει την αγορά η αγωγή στη Binance

08:24 - 07 Ιουν 2023 | Νομίσματα
Κρυπτονομίσματα: Πώς επηρεάζει την αγορά η αγωγή στη Binance
Η μήνυση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (SEC) κατά του μεγαλύτερου ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης στον κόσμο, της Binance, θα μπορούσε να είναι ένα τεράστιο λάθος ή μια ευκαιρία για το ξεκαθάρισμα που χρειάζεται στην αγορά κρυπτογράφησης, σύμφωνα με τους αναλυτές.

Τη Δευτέρα, η SEC κατέθεσε μήνυση κατά του ανταλλακτηρίου κρυπτογράφησης του Changpeng Zhao με τους ισχυρισμούς ότι προσφέρει μη εγγεγραμμένους τίτλους και υπηρεσίες πονταρίσματος στο ευρύ κοινό, παραβιάζοντας τους νόμους περί τίτλων των ΗΠΑ.

Η κίνηση έρχεται αφότου η Επιτροπή μήνυσε τον Justin Sun και τρεις από τις εταιρείες του νωρίτερα αυτό το έτος για την μη καταχωρημένη προσφορά και πώληση τίτλων κρυπτογραφικών περιουσιακών στοιχείων, παρόμοια με την αγωγή που άσκησε κατά της Binance.

Εάν άλλες χώρες επιτρέψουν την ανάπτυξη της βιομηχανίας κρυπτογράφησης και τελικά αντικαταστήσει το παραδοσιακό τραπεζικό σύστημα, ο Jim Bianco, πρόεδρος και ιδρυτής της είπε η Bianco Research, θεωρεί ότι αυτή η κίνηση θα αποδειχθεί τεράστιο λάθος.

«Εάν η κρυπτογράφηση είναι το μέλλον του χρηματοπιστωτικού συστήματος, αυτή η αγωγή είναι τεράστιο λάθος», είπε συγκεκριμένα ο Bianco στο CoinDesk, συμπληρώνοντας ότι η εν λόγω αγωγή κατά της Binance είναι μια ακόμη προσπάθεια των νομοθετών των ΗΠΑ να «διώξουν την κρυπτογράφηση από τη χώρα».

Πώς μπορεί να ευνοήσει την αγορά κρυπτογράφησης

Άλλοι αναλυτές, πάντως, θεωρούν ότι η κίνηση μπορεί να αποδειχθεί ευεργετική για την αγορά. «Αυτή η μεγάλης σημασίας ενέργεια από την SEC σηματοδοτεί την αρχή μιας στροφής στις ΗΠΑ προς την υποδομή ρυθμιζόμενης αγοράς για κρυπτογράφηση, η οποία τελικά θα βοηθήσει τη βιομηχανία να προχωρήσει», δήλωσε ο Aaron Kaplan, συν-διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Prometheum Inc. εταιρεία της SEC και της πλατφόρμας διαπραγμάτευσης τίτλων ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που είναι εγγεγραμμένη στη FINRA Prometheum ATS Prometheum Ember Capital που πιστοποιείται από την SEC.

«Το ανταγωνιστικό τοπίο θα φαίνεται αρκετά διαφορετικό, αλλά αναμένω ότι θα έχει καθαρό όφελος για τους επενδυτές των ΗΠΑ και θα επιτρέψει στην καινοτομία να ευδοκιμήσει», πρόσθεσε ο Kaplan.

Σε δήλωση στο CoinDesk, εκπρόσωπος της Binance επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία είχε λάβει Wells Notice, μια προειδοποίηση, δηλαδή, από την SEC, νωρίτερα αυτό το έτος που τελικά οδήγησε στην αγωγή. Το ανταλλακτήριο Coinbase που εδρεύει στις ΗΠΑ έλαβε επίσης μια ανάλογη προειδοποίηση τον Μάρτιο ότι ενδέχεται να αντιμετωπίσει αγωγές λόγω μη εγγεγραμμένων τίτλων.

Οι μετοχές της Coinbase (COIN) υποχώρησαν 10% τη Δευτέρα μετά την είδηση της αγωγής της Binance.

«Η συνεχιζόμενη έλλειψη ρυθμιστικής σαφήνειας δημιουργεί μια κατάσταση στην οποία οι επιχειρήσεις ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων εγκαταλείπουν τις Ηνωμένες Πολιτείες για φιλικότερες δικαιοδοσίες, στερώντας δυνητικά από τις ΗΠΑ θέσεις εργασίας και καινοτομία στο εσωτερικό», δήλωσε ο Richard Mico, Διευθύνων Σύμβουλος των ΗΠΑ και Chief Legal Officer της Banxa.

Ενώ η δράση κατά της Binance σηματοδοτεί μια περαιτέρω καταστολή στον κλάδο, ορισμένοι ειδικοί χαιρέτησαν το αίτημα της SEC.

«Η νομική δράση της SEC κατά της Binance στις Ηνωμένες Πολιτείες φαίνεται όχι μόνο δικαιολογημένη αλλά και κάπως καθυστερημένη», δήλωσε ο Steve Rosenblum, ιδρυτής της Libertify.com, πλατφόρμας διαχείρισης κινδύνου. «Η Binance έχει δεχθεί επικρίσεις για την αντιληπτή έλλειψη λειτουργικής διαφάνειας. Τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας φαίνεται να είναι σε μεγάλο βαθμό απρόσιτα, συμβάλλοντας περαιτέρω σε αυτήν την ανησυχία», συμπλήρωσε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.