ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξανά ελκυστική για τους επενδυτές η τουρκική λίρα

14:02 - 22 Ιουν 2023 | Νομίσματα
Ξανά ελκυστική για τους επενδυτές η τουρκική λίρα
Το ευμετάβλητο νόμισμα της Τουρκίας φαίνεται να γίνεται ξανά ελκυστικό για τους επενδυτές, αφού ο διαχειριστής κεφαλαίων Λέοναρντ Κουάν με έδρα το Χονγκ Κονγκ στην T. Rowe Price Group Inc, επιθυμεί να εισέλθει ξανά στις διαπραγματεύσεις για την τουρκική λίρα.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο ίδιος σημειώνει ότι επιστρέφουν οι προσδοκίες των επενδυτών για ορθόδοξη νομισματική πολιτική, τονίζοντας: «η λίρα εισέρχεται στην περιοχή όπου γίνεται και πάλι ένας ρεαλιστικός επενδυτικός προορισμός».

Υπενθυμίζεται ότι η λίρα έπεσε σε χαμηλό ρεκόρ έναντι του δολαρίου νωρίτερα αυτό το μήνα, αφού οι κρατικοί δανειστές σταμάτησαν προσωρινά τις πωλήσεις δολαρίων.

Ο Κουάν, ο οποίος συμβάλλει στη διαχείριση του Dynamic Emerging Markets Bonds Fund της T. Rowe, δήλωσε ότι είναι διατεθειμένος να επενδύσει στη λίρα όταν υπάρξουν περισσότερες ενδείξεις ότι η ορθόδοξη πολιτική της είναι εδώ για να μείνει.

Για τα ομόλογα της λίρας, «θα εξαρτηθεί από το βαθμό στον οποίο θα τους επιτραπεί να πραγματοποιήσουν αυξήσεις» και όταν οι αποδόσεις θα αντανακλούν καλύτερα τα επίπεδα του κινδύνου πληθωρισμού, είπε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.