ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

To Bitcoin… αποσυνδέεται όλο και περισσότερο από τις αμερικανικές μετοχές

08:06 - 06 Ιουλ 2023 | Νομίσματα
To Bitcoin… αποσυνδέεται όλο και περισσότερο από τις αμερικανικές μετοχές
Η τύχη του Bitcoin δεν είναι πλέον συνδεδεμένη με αυτή των μετοχών των ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία που παρακολουθεί η εταιρεία ανάλυσης παραγώγων κρυπτογράφησης Block Scholes.

Ο κυλιόμενος συσχετισμός 90 ημερών των αλλαγών στην τιμή spot του Βitcoin με τις μεταβολές του τεχνολογικού δείκτη μετοχών της Wall Street, Nasdaq, και του ευρύτερου δείκτη, S&P 500, έχει μειωθεί σχεδόν στο μηδέν.

Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων δύο ετών, σύμφωνα με τα στοιχεία.

«Η συσχέτιση είναι τώρα στο χαμηλότερο επίπεδο που έχει παρατηρηθεί από τον Ιούλιο του 2021, όταν το BTC βρισκόταν μεταξύ των δύο κορυφών του τον Απρίλιο και τον Νοέμβριο», δήλωσε ο Andrew Melville, αναλυτής ερευνών στο BlockScholes.

358330643 1113397159623012 5870687737548415679 n

«Η πτώση της συσχέτισης συνέβη καθώς και τα δύο περιουσιακά στοιχεία έχουν επαναπροσδιορίσει τις απώλειες που υπέστησαν σε όλο τον κύκλο σύσφιξης του περασμένου έτους», πρόσθεσε.

Η φθίνουσα συσχέτιση με τα παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία κινδύνου σημαίνει ότι οι έμποροι κρυπτονομισμάτων που επικεντρώνονται αποκλειστικά στις πιο παραδοσιακές αγορές και στις μακροοικονομικές εξελίξεις μπορεί να βρεθούν προ εκπλήξεων.

Η… ώθηση των αιτήσεων για ETF

Οι πρόσφατες καταθέσεις αιτήσεων για spot Bitcoin ETF από τις BlackRock, Fidelity, WisdomTree, VanEck, Invesco και άλλες έχουν φέρει αισιοδοξία στην αγορά κρυπτογράφησης, επισημαίνει το CoinDesk.

Από την αίτηση της BlackRock στις 15 Ιουνίου, το Bitcoin ενισχύθηκε 25%, αγνοώντας τη δραστηριότητα περιορισμένου εύρους στους χρηματιστηριακούς δείκτες των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τον Ilan Solot, συνεπικεφαλής ψηφιακών στοιχείων στη Marex Solutions, η αφήγηση του ETF μπορεί να αναλυθεί σε τρία μέρη: στην πρώτη φάση της κυκλοφορίας, τις ροές μετά το πέρας των ETF και την επικύρωση της κρυπτογράφησης ως κατηγορίας περιουσιακών στοιχείων.

Το ενδιαφέρον για προϊόντα που διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο έχει αυξηθεί από τις 15 Ιουνίου.

«Σε παγκόσμιο επίπεδο, τα BTC ETP παρουσίασαν εισροές 13.822 BTC τον Ιούνιο, με τις εισροές να ξεκινούν μετά την ανακοίνωση της BlackRock στις 15 Ιουνίου», δήλωσε ο Vetle Lunde, ανώτερος αναλυτής έρευνας στο K33.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.