ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαμάς και Χεζμπολάχ προτιμούν τώρα το Tron αντί του Bitcoin

09:53 - 30 Νοε 2023 | Νομίσματα
Χαμάς και Χεζμπολάχ προτιμούν τώρα το Tron αντί του Bitcoin
Το blockchain Tron έχει ξεπεράσει το Bitcoin ως το δίκτυο κρυπτονομισμάτων που προτιμάται περισσότερο από ομάδες όπως η Χαμάς και η Χεζμπολάχ, οι οποίες έχουν χαρακτηριστεί τρομοκρατικές οργανώσεις από τις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και άλλες δικαιοδοσίες.

Σύμφωνα με το Reuters, από το 2021 καταγράφεται απότομη αύξηση στις κατασχέσεις κρυπτονομισμάτων από πορτοφόλια Tron και μείωση σε αυτές από πορτοφόλια Bitcoin.

Το Εθνικό Γραφείο του Ισραήλ για την Καταπολέμηση της Χρηματοδότησης της Τρομοκρατίας (NBCTF), το οποίο είναι υπεύθυνο για τέτοιες κατασχέσεις, «πάγωσε» 143 πορτοφόλια Tron μεταξύ Ιουλίου 2021 και Οκτωβρίου 2023, τα οποία πίστευε ότι συνδέονταν με μια «χαρακτηρισμένη ως τρομοκρατική οργάνωση» ή χρησιμοποιήθηκαν για «σοβαρό τρομοκρατικό έγκλημα», σημειώνει η ανάλυση του Reuters.

Το Ισραήλ έχει πραγματοποιήσει 87 τέτοιες κατασχέσεις από πορτοφόλια Tron φέτος, τα δύο τρίτα του συνολικού αριθμού που χρονολογούνται από τον Ιούλιο του 2021. Αυτές περιλαμβάνουν 39 από πορτοφόλια που η χώρα είπε τον Ιούνιο ότι ανήκαν στη Χεζμπολάχ με έδρα τον Λίβανο και 26 τον Ιούλιο που ισχυρίζεται ότι ανήκαν στην Παλαιστινιακή Ισλαμική Τζιχάντ, σύμμαχο της Χαμάς.

Οι κατασχέσεις περιελάμβαναν επίσης 56 πορτοφόλια Tron που η NBCTF είπε ότι συνδέονταν με τη Χαμάς, συμπεριλαμβανομένων 46 τον Μάρτιο του περασμένου έτους που συνδέθηκαν με μια εταιρεία ανταλλαγής χρημάτων με έδρα τη Γάζα που ονομάζεται Dubai Co. For Exchange.

«Παλιότερα ήταν το Bitcoin και τώρα τα δεδομένα μας δείχνουν ότι αυτές οι τρομοκρατικές οργανώσεις τείνουν να προτιμούν όλο και περισσότερο το Tron», δήλωσε η Mriganka Pattnaik, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας ανάλυσης blockchain Merkle Science.

Σε απάντηση στην έρευνα, ο εκπρόσωπος της Tron, Hayward Wong, είπε στο Reuters ότι όλες οι τεχνολογίες θα μπορούσαν «θεωρητικά να χρησιμοποιηθούν για αμφισβητούμενες δραστηριότητες», προσθέτοντας ότι η Tron δεν έχει τον έλεγχο αυτών που χρησιμοποιούν το δίκτυό της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.