ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Coinbase: Πιθανές βραχυπρόθεσμες… αναταράξεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων

09:43 - 14 Μαρ 2024 | Νομίσματα
Coinbase: Πιθανές βραχυπρόθεσμες… αναταράξεις στην αγορά κρυπτονομισμάτων
Παρά το γεγονός ότι το Βitcoin έφτασε σε ένα νέο υψηλό όλων των εποχών, οι αγορές κρυπτονομισμάτων είναι πιθανόν να αντιμετωπίσουν ορισμένους μακροοικονομικούς αντίθετους ανέμους και αρνητικούς τεχνικούς παράγοντες βραχυπρόθεσμα, οι οποίοι ενδέχεται να περιορίσουν περαιτέρω κέρδη, ανέφερε η Coinbase σε έκθεσή της.

«Η σύντομη κίνηση κάλυψης που συνέβαλε στην αρχική ανοδική πορεία φαίνεται τώρα να έχει εξαντληθεί, αλλά τα ETF spot Βitcoin των ΗΠΑ συνεχίζουν να αποτελούν σημαντική “άγκυρα“ για τη ζήτηση Bitcoin», έγραψαν οι αναλυτές Ντέιβιντ Ντουόνγκ και Ντέιβιντ Χαν.

Σε προηγούμενους κύκλους, οι «συνθήκες ρευστότητας» ήταν η κύρια οπισθοδρόμηση στη δυναμική των τιμών, αλλά αυτό δεν φαίνεται να ισχύει πλέον. Ωστόσο, αυτά τα στηρίγματα «είναι πιθανό να συναντήσουν σημαντικά μακροοικονομικά και τεχνικά προβλήματα τις επόμενες εβδομάδες», έγραψαν οι αναλυτές.

Η Federal Reserve αναμένεται να αφήσει το Πρόγραμμα Τραπεζικής Χρηματοδότησης Τραπεζικής (BTFP), το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την υποστήριξη περιφερειακών τραπεζών των ΗΠΑ, να λήξει στις 11 Μαρτίου, ανέφερε η έκθεση, προσθέτοντας ότι «αυτό μπορεί να κλείσει μια ευκαιρία αρμπιτράζ για τις τράπεζες, αλλά με κόστος να επανεισάγει δυνητικά τρωτά σημεία στο χρηματοπιστωτικό σύστημα».

Επιπλέον, η έρευνα ανέφερε ότι μια πτώση των ταμειακών αποθεμάτων των διαχειριστών κεφαλαίων σε συνδυασμό με το rebalancing στο τέλος του τριμήνου μπορεί να περιορίσει τη ρευστότητα.

Λόγω αυτής της αντισταθμιστικής δυναμικής, η Coinbase εκτιμά ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι το Βitcoin να διαπραγματεύεται σε ένα στενό εύρος μέχρι το «επόμενο ιδιότυπο γεγονός, το halving, στα μέσα Απριλίου», το οποίο θα μειώσει τις ανταμοιβές εξόρυξης Βitcoin κατά 50%.

Η Coinbase σημειώνει ότι τα ETF έχουν αλλάξει τη δυναμική της αγοράς του Βitcoin, υπονομεύοντας τη χρησιμότητα της μελέτης προηγούμενων κύκλων halving. «Η σωρευτική αύξηση Bitcoin που κατέχουν τα ETF έχει ξεπεράσει σχεδόν τρεις φορές αυτή που παράγεται από τους miners», προσέθεσε η έκθεση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.