ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρεκόρ στις κλοπές crypto το 2022-Απώλειες περίπου τριών δισ. δολαρίων

10:44 - 13 Οκτ 2022 | Νομίσματα
Ρεκόρ στις κλοπές crypto το 2022-Απώλειες περίπου τριών δισ. δολαρίων
Τουλάχιστον 718 εκατομμύρια δολάρια σε κρυπτονομίσματα έχουν κλαπεί μόνο από τις αρχές του Οκτωβρίου, με την αγορά να είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τους hackers.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία της Chainalysis Inc, τα οποία επικαλείται το Bloomberg, η αγορά των crypto μετράει απώλειες περίπου τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις επιθέσεις των hackers όσον αφορά στη σημερινή χρονιά. Μάλιστα, το 2022 αναμένεται να σημειώσει ρεκόρ στις κλοπές κρυπτονομισμάτων.

Ποιοι είναι οι κυριότεροι στόχοι

Βάσει των μέχρι τώρα δεδομένων, οι περισσότεροι από τους στόχους είναι τα λεγόμενα πρωτόκολλα αποκεντρωμένης χρηματοδότησης, DeFi, τα οποία αναπτύσσουν αλγόριθμους για να επιτρέπουν στους επενδυτές να κάνουν trading, να δανείζονται και να δανείζουν στα ψηφιακή ledgers, χωρίς να χρησιμοποιούν έναν κεντρικό ενδιάμεσο.

Οι hackers έχουν αναπτύξει εμπειρία στο να εκμεταλλεύονται τις αδυναμίες στην ασφάλεια, την κωδικοποίηση και τη δομή των αγορών DeFi.

Τα λεγόμενα bridges ανάμεσα στα blockchains είναι επίσης ένα αδύναμο σημείο του συστήματος στο οποίο στοχεύουν οι χάκερς.

Τελευταία τροποποίηση στις 10:49 - 13 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.