ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γερμανία: Έξοδος από το lockdown σε τέσσερα βήματα

14:44 - 22 Φεβ 2021 | Διεθνή
Γερμανία: Έξοδος από το lockdown σε τέσσερα βήματα
Άρση των περιορισμών "σε τέσσερα βήματα και χωρίς φαινόμενο γιο-γιο", σχεδιάζει η κυβέρνηση της Γερμανίας, έτσι ώστε να ξαναλειτουργήσει η αγορά και οι κοινωνικές συναναστροφές, μετά το ολικό lockdown που επικρατεί ακόμα στην χώρα.

"Υπάρχει μια θεμιτή λαχτάρα για άνοιγμα", δήλωσε η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά την τηλεδιάσκεψη του προεδρείου του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU), με τον προσωπάρχη της, τον Χέλγκε Μπράουν, να κάνει λόγο για σχέδιο σε τέσσερα στάδια. Όπως επισημαίνει η εφημερίδα BILD, η Καγκελάριος δεν έχει ακόμη δώσει λεπτομέρειες, αλλά ομάδα εργασίας αναλαμβάνει από την Τρίτη 23/2, την επεξεργασία του τελικού σχεδίου, ενόψει της επόμενης τηλεδιάσκεψης της Καγκελαρίου με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων, η οποία έχει προσδιοριστεί για τις 3 Μαρτίου.

Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα, η κυρία Μέρκελ αναφέρθηκε σε τρεις τομείς που πρέπει να ενταχθούν στην στρατηγική ανοίγματος, στις προσωπικές επαφές, στα σχολεία και στις επαγγελματικές σχολές και στα κέντρα αθλητισμού, πολιτισμού και εστίασης.

Αξίζει να σημειωθεί πως από Δευτέρα 22/2 νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία επαναλειτουργούν σε περιοχές δέκα κρατιδίων, με αυστηρούς κανόνες υγιεινής, λιγότερα παιδιά στην τάξη και παράλληλη τηλεκπαίδευση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.