ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδικό ξεκίνημα για τη Wall Street

16:48 - 25 Μαρ 2020 | Χρηματιστήρια
Ανοδικό ξεκίνημα για τη Wall Street
Ισχυρή άνοδο καταγράφουν οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Ξεχωρίζουν τα κέρδη του Dow Jones, που ξεπερνούν το 3%, με αποτέλεσμα να σπάει το «φράγμα» των 21.000 μονάδων από την έναρξη της συνεδρίασης.

Σημαντική ώθηση στο αμερικανικό χρηματιστήριο έδωσε η ιστορική απόγαση για την έγκριση του πακέτο μέτρων 2 τρισ. δολαρίων, με σκοπό να ανακάμψει η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, η οποία πλήττεται από την πανδημία του κορονοϊού.

Σημειώνεται ότι μετά τη συμφωνία στη Γερουσία και την αναμενόμενη έγκριση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, το πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας ύψους 2 τρισ. δολαρίων θα μεταβεί στον Λευκό Οίκο για να λάβει την υπογραφή του προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ. Το σχέδιο, μεταξύ άλλων περιλαμβάνει περίπου 500 δισ. δολάρια για την εγγύηση δανείων και βοήθεια προς τις επιχειρήσεις, περιλαμβανομένων 50 δισ. δολαρίων για τις αεροπορικές εταιρείες της χώρας. Υπάρχουν πάνω από 350 δισ. δολάρια που θα διοχετευτούν σε μικρές επιχειρήσεις. Συνολικά 150 δισ. δολάρια θα ενισχύσουν τα νοσοκομεία και άλλους παρόχους υγειονομικών υπηρεσιών με εξοπλισμό και προμήθειες.

Μήνυμα αισιοδοξίας έστειλε και ο πρόεδρος της St. Louis Fed, James Bullard, ο οποίος τόνισε σήμερα ότι η αμερικανική οικονομία αντιμετωπίζει ένα τεράστιο σοκ από την πανδημία του κορονοϊού, αλλά στη συνέχεια θα ανακάμψει. Παράλληλα σημείωσε ότι η βραχυπρόθεσμη ζημιά θα είναι τρομακτική και ότι πρόκειται σε μεγάλο βαθμό για ένα αναμενόμενο πλήγμα λόγω των προσπαθειών για την καταπολέμηση του κορονοϊού.

Στις συναλλαγές της Wall Street, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 3,20% και διαμορφώνεται στις 21.367,41 μονάδες. Ο S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 1,85% στις 2.492,63 μονάδες και ο Nasdaq κερδίζει κατά 1,65% και ανέρχεται στις 7.540,10 μονάδες.

Παράλληλα, στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρατηρείται νευρικότητα, αλλά και εναλλαγές προσήμων, με το χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης να δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:13 - 25 Μαρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.