ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Νωθρή συνεδρίαση με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα

23:10 - 13 Απρ 2020 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Νωθρή συνεδρίαση με το βλέμμα στα εταιρικά αποτελέσματα
Επιφυλακτικοί ήταν οι επενδυτές στη συνεδρίαση της Δευτέρας στη Wall Street, έχοντας το βλέμμα στραμμένο στα επερχόμενα εταιρικά αποτελέσματα, τα οποία θα αποτυπώσουν τον πραγματικό αντίκτυπο του κορονοϊού στην αμερικανική οικονομία. Η Wall Street έκλεισε με μικτά πρόσημα, καθώς ο Dow Jones και ο S&P 500 έκλεισαν με απώλειες, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε άνοδο.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones σημείωσε πτώση 1,39% και έκλεισε στις 23.390,77 μονάδες. Ο S&P 500 υποχώρησε κατά 1,04% στις 2.760,88 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,48% και ανήλθε στις 8.192,42 μονάδες.

Όσον αφορά τον αντίκτυπο του κορονοϊού στις ΗΠΑ, η Νέα Υόρκη είναι μακράν η πλέον πληγείσα πολιτεία στις ΗΠΑ, καταγράφοντας 10.056 θανάτους από επιπλοκές του νέου κορονοϊού, από την αρχή της πανδημίας.

Παράλληλα, αφού κατηγόρησε τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι ψευδώς ανέφεραν πως οι κυβερνήτες θα αποφασίσουν πότε θα τεθεί ξανά σε λειτουργία η οικονομία της χώρας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι αυτός αποφασίζει πότε θα επανεκκινήσει η αμερικανική οικονομία και όχι οι κυβερνήτες των Πολιτειών.

Πτώση για το αμερικανικό αργό παρά την ιστορική συμφωνία

Μικτή η εικόνα στην αγορά των εμπορευμάτων για τους δύο τύπους πετρελαίου, με το αργό τύπου WTI να καταγράφει αρνητικά πρόσημα. Η συμφωνία της Κυριακής, μεταξύ του ΟΠΕΚ και άλλων πετρελαιοπαραγωγών χωρών για μείωση της παραγωγής, δεν κατάφεραν να δώσουν την απαραίτητη ώθηση στις τιμές του «μαύρου χρυσού».

Το κλίμα επιβαρύνθηκε από τις εκτιμήσεις της Goldman Sachs, η οποία αναφέρει ότι η συμφωνία για περιορισμό της πετρελαϊκής παραγωγής ήρθε αργά και πλέον δεν επαρκεί. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα μέσω Twitter, ότι η ιστορική συμφωνία, που ανακοινώθηκε την Κυριακή, θα μπορούσε να είναι πολύ πιο σημαντική από ό,τι έχει ανακοινωθεί.

Σε αυτό το πλαίσιο, στους δύο τύπους πετρελαίου, το αμερικανικό αργό καταγράφει απώλειες 0,31% και διαπραγματεύεται στα 22,69 δολάρια το βαρέλι. Από την άλλη πλευρά, το μπρεντ ενισχύεται κατά 1,91% και η τιμή του διαμορφώνεται στα 32,08 δολάρια το βαρέλι.

Σε υψηλό επτά και πλέον ετών ο χρυσός

Ανοδικά κινείται την Δευτέρα ο χρυσός, η τιμή του οποίου βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2012. Ειδικότερα, ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,73% και η τιμή του ανέρχεται στα 1.765,55 δολάρια ανά ουγγιά.

Τέλος, όσον αφορά τα άλλα δύο βασικά μέταλλα, ο άργυρος υποχωρεί κατά 2,11% στα 15,715 δολάρια ο μετρικός τόνος, ενώ ο χαλκός κερδίζει κατά 2,68% και διαμορφώνεται στα 2,320 δολάρια ο μετρικός τόνος.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:10 - 14 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.