ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανοδική αντίδραση για τη Wall Street - Έκλεισε με κέρδη την εβδομάδα

22:58 - 24 Απρ 2020 | Χρηματιστήρια
Ανοδική αντίδραση για τη Wall Street - Έκλεισε με κέρδη την εβδομάδα
Παρά το νωθρό ξεκίνημα και τις εναλλαγές προσήμου, η Wall Street έκλεισε την προτελευταία εβδομάδα του Απριλίου με κέρδη που ξεπέρασαν το 1%. Οι επενδυτές κατάφεραν να κρατήσουν αντίσταση στις πιέσεις που άσκησαν τα αρνητικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία, ενώ ώθηση έδωσε το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής κυβέρνησης.

Ειδικότερα, στις συναλλαγές της Wall Street, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κατέγραψε κέρδη 1,11% και έκλεισε στις 23.775,27 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,39% στις 2.836,70 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα κατά 1,65% στις 8.634,52 μονάδες.

Από την άλλη πλευρά, αρνητικά πρόσημα κατέγραψαν τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης στην τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας. Σε πτωτικό έδαφος έκλεισαν και τα ασιατικά χρηματιστήρια.

Όσον αφορά τα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, υπέγραψε την Παρασκευή ένα νέο πακέτο δαπανών ύψους 484 δισ. δολαρίων που περιλαμβάνει περισσότερα χρήματα για μικρές επιχειρήσεις, σε μια προσπάθεια στήριξης τους από τις συνέπειες της πανδημίας.

Παράλληλα, σήμερα ανακοινώθηκαν τα στοιχεία σχετικά με τις παραγγελίες για τα διαρκή αγαθά. Σύμφωνα με το υπουργείο Εμπορείου των ΗΠΑ, οι παραγγελίες «βυθίστηκαν» κατά 14,4% τον Μάρτιο, καθώς η ζήτηση κυρίως για μεγάλα αντικείμενα όπως τα νέα αυτοκίνητα και φορτηγά εξανεμίστηκε εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Στο πολιτικό πεδίο των ΗΠΑ, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την αμερικανική προεδρία, Τζο Μπάιντεν, άφησε αιχμές κατά του Ντόναλντ Τραμπ ότι θα προσπαθήσει να αναβάλει τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.

Αρνητικό ρεκόρ εβδομαδιαίων απωλειών για το αμερικανικό αργό

Το τριήμερο ανοδικό σερί για το αργό τύπου WTI δεν ήταν αρκετό ώστε να αποτρέψει τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση στην ιστορία του, η οποία οφείλεται στην πρωτοφανή κατρακύλα της Δευτέρας που οδήγησε το συμβόλαιο του Μαΐου στο να κλείσει με αρνητική τιμή, στα -37,63 δολ. το βαρέλι.

Ειδικότερα, το αμερικανικό αργό παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε τις συναλλαγές με κέρδη 2,67% και διαμορφώθηκε στα 16,94 δολάρια το βαρέλι. Παράλληλα, κέρδη 1,5% σημείωσε το μπρεντ παραδόσεως Ιουνίου, με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 21,65 δολάρια το βαρέλι.

Σε επίπεδο εβδομάδας, κατέγραψε πτώση 32%, τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση στην ιστορία του. Επιπλέον, το μπρεντ έκλεισε με εβδομαδιαίες απώλειες 23%.

Εβδομαδιαία άνοδο 2,2% για τον χρυσό

Με απώλειες ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση της Παρασκευής ο χρυσός, παρότι αρχικά κινήθηκε ανοδικά, με τους επενδυτές να προχωρούν σε κατοχύρωση των κερδών, που αποκόμισαν τις προηγούμενες ημέρες. Ωστόσο, σε εβδομαδιαία βάση το πολύτιμο μέταλλο έκλεισε με κέρδη άνω του 2%.

Ειδικότερα, το συμβόλαιο Ιουνίου για τον χρυσό υποχώρησε κατά 9,80 δολάρια ή κατά 0,6%, κλείνοντας στα 1.734,60 δολάρια η ουγγιά. Σε διάστημα εβδομάδας ωστόσο, το πολύτιμο μέταλλο ενισχύθηκε κατά 2,2%, σημειώνοντας την τέταρτη ανοδική εβδομάδα του στις τελευταίες πέντε.

Αριστοτέλης Παππάς

Τελευταία τροποποίηση στις 23:20 - 24 Απρ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.