ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με θετικό ξεκίνημα κλείνει η εβδομάδα για τη Wall Street

17:08 - 08 Μαϊ 2020 | Χρηματιστήρια
Με θετικό ξεκίνημα κλείνει η εβδομάδα για τη Wall Street
Με κέρδη ξεκίνησε η συνεδρίαση της Παρασκευής για τους τρεις βασικούς δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να δείχνουν την αισιοδοξία τους για την εξεύρεση φαρμάκου κατά του Covid-19. Παράλληλα, ώθηση στο αμερικανικό χρηματιστήριο δίνει η αποκλιμάκωση της έντασης μεταξύ των ΗΠΑ και της Κίνας.

Θετικό γεγονός για τους επενδυτές αποτελεί και η χθεσινή τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν ο Κινέζος αντιπρόεδρος Liu He, ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin και ο εμπορικός αντιπρόσωπος των ΗΠΑ Robert Lighthizer, στο πλαίσιο της οποίας συζήτησαν για οικονομικά και εμπορικά ζητήματα, που αφορούν τις δύο υπερδυνάμεις.

Ανεπηρέαστοι δείχνουν οι επενδυτές της Wall Street από το ποσοστό – ρεκόρ του 14,7% που ανήλθε η ανεργία στις ΗΠΑ τον Απρίλιο, καθώς 20,5 εκατ. εργαζόμενοι έχασαν την δουλειά τους. Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Κάτω υπό αυτές τις συνθήκες, στις συναλλαγές της Wall Street, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 1,42% και διαπραγματεύεται στις 24.214,15 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 1,18% στις 2.915,30 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,90% στις 9.060,65 μονάδες.

Παράλληλα, σε ανοδικό τέμπο συνεχίζουν οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, εν αναμονή των αποφάσεων από το σημερινό Eurogroup. Τέλος, θετικά πρόσημα καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι κυβερνήσεις προχωρούν τον σχεδιασμό τους για χαλάρωση του lockdown σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, γεγονός που τροφοδοτεί τις ελπίδες για ανάκαμψη της ζήτησης το επόμενο διάστημα.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:15 - 08 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.