ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι «ταύροι» κυρίαρχοι στη Wall Street για τρίτη συνεχή ημέρα

22:58 - 03 Ιουν 2020 | Χρηματιστήρια
Οι «ταύροι» κυρίαρχοι στη Wall Street για τρίτη συνεχή ημέρα
Θετικά πρόσημα κατέγραψαν για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου. Η παγκόσμια χρηματιστηριακή αγορά έχει υψηλές προσδοκίες για την ανάκαμψη του οικονομικού κλίματος στις ΗΠΑ. Παράλληλα, η Wall Street φαίνεται να μην επηρεάζεται από τις αναταραχές που επικρατούν εξαιτίας της δολοφονίας του αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, ο ιδιωτικός τομέας των ΗΠΑ απώλεσε ακόμα 2,76 εκατ. θέσεις εργασίας τον Μάιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα το ινστιτούτο ADP.

Τα στοιχεία ωστόσο ήταν καλύτερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν να χαθούν 8,7 εκατ. θέσεις εργασίας. Συνολικά τoν Απρίλιο, το ινστιτούτο ADP είχε καταγράψει απώλεια 20 εκατ. θέσεων εργασίας.

Με αυτά τα δεδομένα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη 2,05% στις 26.269,89 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,34% στις 3.122,20 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινήθηκε ανοδικά κατά 0,78% στις 9.682,91 μονάδες.

Κέρδη για το πετρέλαιο με το βλέμμα στον ΟΠΕΚ

Σε θετικό έδαφος έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου στη συνεδρίας της Τετάρτης, μετά την είδηση ότι ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ) και οι σύμμαχοί του είναι πιθανό να επεκτείνουν τις ισχύουσες περικοπές στην παραγωγή κατά έναν μήνα, παρά τις προσδοκίες για μεγαλύτερη παράταση.

Πιο συγκεκριμένα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία συμφώνησαν να παρατείνουν για ένα τουλάχιστον μήνα την περίοδο που προβλέπει την μείωση της παραγωγής πετρελαίου στις μάξιμουμ ποσότητες, καθώς αυξάνονται οι πιέσεις σε χώρες που προσαρμόζονται ελάχιστα στις δεσμεύσεις να προχωρήσουν σε περικοπές της παραγωγής τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, η τιμή του συμβολαίου του αργού, παραδόσεως Ιουλίου, ενισχύθηκε κατά 1,3% στα 37,29 δολάρια το βαρέλι. Αντίθετα, το πετρέλαιο τύπου Brent καταγράφει οριακές απώλειες 0,05% και διαμορφώνεται στα 39,55 δολάρια το βαρέλι.

Συνεχίζεται το πτωτικό σερί του χρυσού

Στο χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα άνω των τριών εβδομάδων έκλεισε την Τετάρτη η τιμή του χρυσού. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στην αύξηση της ζήτησης για μετοχές, ειδικά μετά τα θετικά στοιχεία για την απασχόληση στις ΗΠΑ, που έδειξαν μικρότερη της αναμενόμενης απώλεια θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

Ειδικότερα, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Απριλίου, υποχώρησε κατά 1,7% στα 1.704,80 δολάρια ανά ουγγιά, με το πιο ενεργό συμβόλαιο να σημειώνει την τρίτη διαδοχική του πτώση. Πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο κλεισίματος από τις 11 Μαΐου.

Έβδομη διαδοχική άνοδος για το ευρώ

Συνεχίστηκε και σήμερα το ξέφρενο ανοδικό ράλι του ευρώ, καθώς οι επενδυτές βλέπουν με αισιοδοξία την επανέναρξη των ευρωπαϊκών οικονομιών και στρέφονται σε νομίσματα, που δεν θεωρούνται ασφαλή καταφύγια, όπως είναι το ευρώ.

Αναλυτικότερα, το ευρώ ενισχύεται κατά 0,71% έναντι του αμερικανικού δολαρίου και η ισοτιμία τους διαμορφώνεται στο 1,1248. Στο ίδιο μήκος κύματος, το ευρώ σημειώνει κέρδη 0,42% έναντι της βρετανικής λίρας, με την ισοτιμία τους να διαπραγματεύεται στο 0,8936. Τέλος, η βρετανική λίρα καταγράφει άνοδο 0,31% έναντι του δολαρίου, με την σχετική ισοτιμία να ανέρχεται στο 1,2588.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:11 - 03 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.