ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε θετική τροχιά συνεχίζει η Wall Street

17:24 - 08 Ιουν 2020 | Χρηματιστήρια
Σε θετική τροχιά συνεχίζει η Wall Street
Με θετικά πρόσημα υποδέχονται την δεύτερη εβδομάδα του Ιουνίου οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες στη Νέα Υόρκη, με τους επενδυτές να συνεχίζουν να αισιοδοξούν για την επανεκκίνηση της αμερικανής οικονομίας.

Η προηγούμενη εβδομάδα έκλεισε με θετικούς οιωνούς για την αμερικανική αγορά με τον Nasdaq να βρίσκεται σε νέο ιστορικό υψηλό και τον S&P 500 να προσεγγίζει τα επίπεδα στα οποία είχε βρεθεί στις αρχές του 2020.

Στις συναλλαγές της Wall Street, ο βιομηχανικός Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,99% στις 27.379,21 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 αυξάνεται κατά 0,22% στις 3.201,05 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq αν και ξεκίνησε ανοδικά, υποχωρεί κατά 0,22% στις 9.792,12 μονάδες.

Στα μακρο της ημέρας, αισιοδοξία στης αγορά δίνει η ανακοίνωση από πλευράς του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ για την απασχόληση, που έδειξαν πτώση του ποσοστού της ανεργίας σε μηνιαία βάση, τον Μάιο, στο 13,3%, από 14,4% τον Απρίλιο.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών είναι στραμμένο και στις ανακοινώσεις της Federal Reserve την Τετάρτη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, δεν αναμένεται κίνηση στα επιτόκια, τα οποία βρίσκονται σε μηδενικά επίπεδα.

Στο μέτωπο των διαδηλώσεων, τώρα, που συνεχίζουν να κατακλύζουν τις ΗΠΑ, ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, αποφάσισε την Κυριακή να άρει την απαγόρευση κυκλοφορίας, κατά τις νυχτερινές ώρες που είχε επιβληθεί στην πόλη εδώ και μία εβδομάδα με αφορμή τις ταραχές.

Την ίδια στιγμή, πανικός επικράτησε στο Σιάτλ, όταν όχημα έπεσε πάνω σε πλήθος διαδηλωτών με τον οδηγό να πυροβολεί έναν από αυτούς.  Ο δράστης πέρασε μέσα από το πλήθος που διαδήλωνε για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ στην περιοχή του Καπιτωλίου του Σιάτλ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.