ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η αναζωπύρωση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ «έριξε» τη Wall Street

23:10 - 17 Ιουν 2020 | Χρηματιστήρια
Η αναζωπύρωση των κρουσμάτων στις ΗΠΑ «έριξε» τη Wall Street
Στοπ στο ανοδικό σερί των τελευταίων ημερών μπήκε την Τετάρτη στη Wall Street. Οι ανησυχίες για τον κορονοϊό και την εξέλιξη της πανδημίας έκαμψαν τις αντιστάσεις των επενδυτών στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Στις ΗΠΑ, τα καταγεγραμμένα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 2,1 εκατομμύρια, ενώ παράλληλα το Πεκίνο θα κλείσει όλα τα σχολεία εν μέσω μιας μερικής επανεξάπλωσης του ιού σε ορισμένες συνοικίες. Τα βλέμματα είναι πλέον στραμμένα στην αυριανή ανακοίνωση των στοιχείων για τα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ.

Στο πολιτικό επίπεδο, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για την αμερικανική προεδρία, Τζο Μπάιντεν, έχει προβάδισμα 13 μονάδων έναντι του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos.

Πιο αναλυτικά, στη συνεδρίαση της Wall Street, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,65% ή 170,85 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 26.119,13 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κινήθηκε χαμηλότερα κατά 0,35% στις 3.113,91 μονάδες, ενώ από την άλλη πλευρά ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq ενισχύθηκε κατά 0,15% στις 9.910,53 μονάδες.

Με θετικά πρόσημα έκλεισαν, από την άλλη πλευρά, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με μικρότερα βέβαια κέρδη σε σύγκριση με την έναρξη της συνεδρίασης. Σε ανοδική τροχιά κινήθηκαν και τα ασιατικά χρηματιστήρια.

Πιέσεις στις τιμές πετρελαίου λόγω αποθεμάτων

Με αρνητικά πρόσημα έκλεισαν οι τιμές των δύο τύπων πετρελαίου στη συνεδρίαση της Τετάρτης, καθώς δημιούργησε ανησυχία στους επενδυτές το γεγονός ότι τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ που έδειξαν μικρή άνοδο την τελευταία εβδομάδα. Βέβαια, σε συνολικό επίπεδο τα αποθέματα πετρελαϊκών προϊόντων συρρικνώθηκαν, απομακρύνοντας την τιμή του αμερικανικού αργού από τα χαμηλά ημέρας.

Πιο συγκεκριμένα, η τιμή του συμβολαίου του αμερικανικού αργού πετρελαίου παραδόσεως Ιουλίου υποχώρησε 42 σεντς ή 1,1% στα 37,96 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Στο ίδιο μοτίβο, το πετρέλαιο τύπου μπρεντ κατέγραψε απώλειες κατά 48 σεντς ή 1,17% και διαμορφώθηκε στα 40,48 δολάρια το βαρέλι.

Υποχώρησε η τιμή του χρυσού

Σε πτωτικό έδαφος οδήγησε το δολάριο την τιμή του χρυσού, καθώς το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε ήπιες απώλειες στην σκιά των μετοχών, που στην πλειονότητά τους κινήθηκαν ανοδικά.

Ειδικότερα, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού, παραδόσεως Αυγούστου, έχασε 90 σεντς ή 0,05% στα 1.735,60 δολ. ανά ουγγιά, έπειτα από άνοδο 0,5% την Τρίτη που ήταν και η πρώτη των τελευταίων τριών συνεδριάσεων. Στο μεταξύ, το ασήμι παραδόσεως Ιουλίου σημείωσε άνοδο 12 σεντς ή 0,7% στα 17,775 δολάρια ανά ουγγιά, έπειτα από κέρδη 1,5% στις συναλλαγές της Τρίτης.

Πέφτει το ευρώ λόγω του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη

Απώλειες καταγράφει το ευρώ έναντι του δολαρίου στην αγορά forex, μετά την ανακοίνωση του πληθωρισμού στην Ευρωζώνη. Ειδικότερα, στο 0,1% κατέβασε ταχύτητα ο πληθωρισμός τον Μάιο, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα που είναι σε ευθυγράμμιση με την προκαταρκτική εκτίμησή της. Σε μηνιαία βάση, ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε 0,1% έναντι ανόδου 0,3% τον Απρίλιο.

Σε αυτό το πλαίσιο, το ευρώ υποχωρεί κατά 0,21% έναντι του αμερικανικού δολαρίου, με την ισοτιμία τους να ανέρχεται στο 1,1240. Από την άλλη πλευρά, το ευρώ ενισχύεται οριακά κατά 0,03% έναντι της αγγλικής λίρας και η ισοτιμία τους διαμορφώνεται στο 0,8955. Τέλος, η αγγλική λίρα χάνει κατά 0,18% έναντι του δολαρίου και η σχετική ισοτιμία διαπραγματεύεται στο 1,2551.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:15 - 17 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.