ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι πωλητές ανέλαβαν τα ηνία στο ξεκίνημα της Wall Street

17:03 - 30 Ιουν 2020 | Χρηματιστήρια
Οι πωλητές ανέλαβαν τα ηνία στο ξεκίνημα της Wall Street
Με απώλειες ξεκίνησε η τελευταία συνεδρίαση του Ιουνίου για το βιομηχανικό δείκτη Dow Jones της Wall Street. Αντίθετα, θετικά πρόσημα καταγράφουν οι άλλοι δύο βασικοί δείκτες του μεγαλύτερου χρηματιστηρίου του πλανήτη.

Πιο αναλυτικά, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,28% και διαπραγματεύεται στις 25.524,10 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 ενισχύεται κατά 0,16% στις 3.057,98 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 0,62% στις 9.935,78 μονάδες.

Σημειώνεται ότι στην τελευταία συνεδρίαση του πρώτου εξαμήνου του 2020, οι πωλητές συνεχίζουν να κυριαρχούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ ανοδικό ήταν το κλείσιμο για τις ασιατικές αγορές.

Τα βλέμματα των επενδυτών της Wall Street είναι πλέον στραμμένα στην κατάθεση του προέδρου της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed), Τζερόμ Πάουελ και του υπουργού Οικονομικών, Στίβεν Μνούτσιν. Παράλληλα, παραμένουν στο προσκήνιο οι ανησυχίες για τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού στις ΗΠΑ.

Ο Πάουελ σε δηλώσεις του στο Κογκρέσο σημείωσε ότι η επανεκκίνηση της αμερικανικής οικονομίας έγινε νωρίτερα απ' ό,τι περίμεναν οι αξιωματούχοι της κεντρικής τράπεζας. Η ώθηση να αρθούν οι περιορισμοί στην οικονομική δραστηριότητα ενέχει κινδύνους, ιδίως όσον αφορά την προσπάθεια να κρατηθεί υπό έλεγχο η εξάπλωση του ιού, προειδοποίησε ο κεντρικός τραπεζίτης.

Επιπλέον, με επιφυλακτικότητα δέχονται οι επενδυτές το γεγονός πως οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Βραζιλία βρίσκονται εκτός της λίστας με τις «ασφαλείς χώρες», από τις οποίες θα δέχεται ταξιδιώτες η Ευρωπαϊκή Ένωση από 1η Ιουλίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:08 - 30 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.