ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αρνητικό ξεκίνημα για τη Wall Street μετά την χθεσινή άνοδο

16:59 - 07 Ιουλ 2020 | Χρηματιστήρια
Απώλειες καταγράφουν την Τρίτη οι δύο εκ των τριών δεικτών του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, μετά την ισχυρή άνοδο που σημείωσαν τη Δευτέρα. Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq, ωστόσο, ξεκίνησε με κέρδη και τη σημερινή συνεδρίαση, οδεύοντας -αν συνεχίσει έτσι- προς το τέταρτο συνεχόμενο ιστορικό υψηλό του. Οι επενδυτές έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην αναζωπύρωση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στις ΗΠΑ, που επηρεάζει επί τα χείρω την αμερικανική οικονομία.

Πιο αναλυτικά, στη συνεδρίαση της Τρίτης, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί κατά 0,77% και διαπραγματεύεται στις 26.084,08 μονάδες. Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,39% στις 3.167,26 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύεται οριακά κατά 0,02% στις 10.435,03 μονάδες.

Σε κλοιό ρευστοποιήσεων βρίσκονται και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ενώ μικτά πρόσημα κατέγραψαν οι ασιατικές αγορές.

Στη θετική πλευρά των εξελίξεων, η κυβέρνηση των ΗΠΑ επέλεξε την φαρμακευτική εταιρεία Novavax για τη σύναψη συμβολαίου ύψους $1,6 δισ. για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του κορονοϊού, το μεγαλύτερο ποσό το οποίο έχει δοθεί στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Warp Speed».

Βέβαια, στις ΗΠΑ ο αριθμός των νοσηλευόμενων λόγω της ασθένειας Covid-19 αυξήθηκε κατά 5% ή και περισσότερο το Σάββατο σε 23 πολιτείες, μεταξύ αυτών στο Τέξας, όπου άνω των 8.000 ανθρώπων εισήλθαν στα νοσοκομεία την Κυριακή. Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Gavin Newsom διέταξε ακόμη έξι κομητείες τη Δευτέρα να κλείσουν τις επιχειρήσεις που λειτουργούν κλειστούς χώρους.

Τέλος, ο αξιωματούχος της Fed, Ράφαελ Μπόστιτς, προειδοποίησε την Τρίτη ότι η ανάκαμψη της αμερικανικής οικονομίας κινδυνεύει να αναχαιτιστεί λόγω της πρόσφατης ανόδου των κρουσμάτων κορονοϊού σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:03 - 07 Ιουλ 2020
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.