ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Πτωτικό άνοιγμα-Παγκόσμιες αναταράξεις λόγω κορονοϊού

17:29 - 16 Ιουλ 2020 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Πτωτικό άνοιγμα-Παγκόσμιες αναταράξεις λόγω κορονοϊού
Πτωτικό ξεκίνημα παρουσιάζει η Wall Street, στην έναρξη της συνεδρίασης της Πέμπτης, υπό τους φόβους των επενδυτών για τις αναταράξεις που προκαλεί στην παγκόσμια οικονομία η πολυεστιακή έξαρση του αριθμού νέων κρουσμάτων του κορονοϊού.

Παρά τα θετικά στοιχεία μακροοικονομικής ανάκαμψης που βλέπουν το φως της δημοισιότητας τις τελευταίες ώρες, τόσο σε ΗΠΑ όσο και σε Ευρώπη και Κίνα, η ανησυχία για τα κρούσματα διεθνώς ρίχνει χαμηλότερα τις αμερικανικές μετοχές.

Ειδικότερα, ο Dow Jones κινείται πτωτικά κατά 0,33% στις 26.780 μονάδες, ενώ απώλειες 0,60% καταγράφει ο ευρύτερος S&p 500 ο οποίος μειώνεται στις 3.207 μονάδες. Ακόμα μεγαλύτερη πτώση δοκιμάζει στο 1,28% ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq η τιμή του οποίου διαμορφώνεται στις 10.419 μονάδες.

Στο πεδίο των συναλλαγών σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι εξής μετοχές: Alibabab ADR (-2,88%), Twitter (-2,75%), Microsoft (-2,05%), Google (-1,34%) και Facebook (-1,02%).

Στα μακροοικονομικά νέα των ΗΠΑ, ισχυρή άνοδο 7,5% εμφάνισαν οι αμερικανικές πωλήσεις λιανικής τον Ιούνιοσχυρή άνοδο 7,5% εμφάνισαν οι αμερικανικές πωλήσεις λιανικής τον Ιούνιο, σημάδι ότι η οικονομία βελτιωνόταν λίγο πριν από την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού, συμπαρασύροντας τις ελπίδες για μια σταθερή ανάκαμψη.

Το Census Bureau ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν 1,1% σε σχέση με το αντίστοιχο επίπεδο του προηγουμένου έτους, μετά από την βίαιη πτώση τον Μάρτιο και τον Απρίλιο που αντισταθμίστηκαν από μια αξιοπρεπή ανάκαμψη τον Μάιο και τον Ιούνιο.

Παράληλλα, άνω των προσδοκιών αυξημένος παρουσιάστηκε ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν αίτηση για επιδόματα ανεργίας, την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 11 Ιουλίου.

Ειδικότερα, οι νέοι αιτούντες έφτασαν το 1.300.000, λιγότεροι κατά 10.000 σε σύγκριση με μία εβδομάδα πριν, σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου Εργασίας, που δημοσιεύθηκαν σήμερα. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν 1,25 εκατ.

Τέλος, υποχώρησε ο δείκτης μεταποίησης στη Φιλαδέλφειαοχώρησε ο δείκτης μεταποίησης στη Φιλαδέλφεια, καθώς ο δείκτης Philly Fed μειώθηκε στις 24,1 μονάδες τον Ιούλιο, μετά την άνοδο στις 27,5 τον Ιούνιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.