ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street:Σε θετικό έδαφος παρά τα στοιχεία για την ανεργία

17:36 - 05 Αυγ 2020 | Χρηματιστήρια
Wall Street:Σε θετικό έδαφος παρά τα στοιχεία για την ανεργία
Ανοδικά κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη στο ξεκίνημα της συνεδρίασης, με τις συμφωνίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ για την εξασφάλιση εκατομμυρίων δόσεων των υπό δοκιμή εμβολίων να στηρίζουν το επενδυτικό κλίμα.

Ειδικότερα, ο Dow Jones σημειώνει άνοδο 1,02% στις 27.102 μονάδες. Ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,60% στις 3.326 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει κέρδη 0,31% στις 10.975 μονάδες.

Συμφωνία με το Λευκό Οίκο ανακοίνωσε την Τετάρτη Johnson & Johnson για την παροχή 100 εκατομμυρίων δόσεων του πειραματικού της εμβολίου.

 Σημαντική επιβράδυνση κατέγραψε ο ρυθμός επιστροφής των Αμερικανών στην αγορά εργασίας τον Ιούλιο, με τον ιδιωτικό τομέα να δημιουργεί μόνο 167.000 θέσεις εργασίας, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η ADP.

Η μέτρηση είναι πολύ χαμηλότερη από το 1 εκατομμύριο θέσεις εργασίας που προέβλεπαν αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Dow Jones.

Σημειώνεται πως τον Ioύνιο είχαν δημιουργηθεί 4,314 εκατομμύρια θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, τα αποτελέσματα του Ιουνίου έδειξαν έλλειμμα 50,7 δισ δολάρια στο εμπορικό ισοζύγιο των ΗΠΑ. Οι προβλέψεις των αναλυτών έκαναν λόγο για έλλειμμα 50,1 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται πως το Μάιο, το έλλειμμα στο ισοζύγιο εισαγωγών και εξαγωγών είχε διαμορφωθεί στα 54,8 δισ δολάρια, κάτι που δείχνει ελαφρά σημάδια ανάκαμψης, ενώ το δεύτερο κύμα πανδημίας στις ΗΠΑ συνεχίζει να καλπάζει.

Στα εταιρικά νέα, ξεχωρίζει η αυξημένη κερδοφορία που ανακοίνωσε για το δεύτερο τρίμηνο η Walt Disney, σκορπώντας αισιοδοξία στο επενδυτικό κοινό.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη τριμήνου έφτασαν τα 8 σεντς ανά μετοχή, καθώς η τιμή των μετοχών της εταιρείας αυξήθηκε κατά 5% στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και ξεπέρασαν κατά πολύ τις εκτιμήσεις που ανέμεναν αναπροσαρμοσμένες απώλειες 64 σεντς ανά μετοχή, με δεδομένες τις οικονομικές συνέπειες από την εξάπλωση της πανδημίας του νέου κορονοϊού, με συνέπεια τη διακοπή λειτουργίας των θεματικών πάρκων της, των κινηματογράφων, αλλά και την αναστολή των αθλητικών διοργανώσεων, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:21 - 05 Αυγ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.