ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BofA: $25,8 δισ. απέσυραν οι επενδυτές σε μία εβδομάδα

12:57 - 25 Σεπ 2020 | Χρηματιστήρια
BofA: $25,8 δισ. απέσυραν οι επενδυτές σε μία εβδομάδα
Κεφάλαια ύψους 25,8 δισ. δολαρίων απέσυραν οι επενδυτές από τα αμερικανικά equity funds σε μία εβδομάδα, το τρίτο μεγαλύτερο ποσό εκροών για τα εν λόγω αμοιβαία κεφάλαια, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση της Bank of America.

Ειδικότερα, τα χρήματα αποσύρθηκαν από κλάδους που στήριξαν την ανάκαμψη των αγορών μετά τη μεγάλη ύφεση εξαιτίας του κορονοϊού, όπως αναφέρουν οι αναλυτές της BofA, επικαλούμενοι στοιχεία για την εβδομάδα έως τις 9 Σεπτεμβρίου, από την εταιρεία παρακολούθησης χρηματοοικονομικών ροών EPFR.

Οι μετοχές των μετοχών των τεχνολογικών εταιρειών υπέστησαν εκροές ύψους 1 δισ. δολαρίων, το υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2019, ενώ τα αμερικανικά blue-chips διολίσθησαν κατά 11,6 δισ. δολάρια.

Παράλληλα, άλλες μεγάλες μεταβολές στις επενδυτικές ροές τη συγκεκριμένη εβδομάδα περιελάμβαναν τα ομόλογα υψηλής απόδοσης που υπέφεραν από τις μεγαλύτερες εκροές τους από τον Μάρτιο, χάνοντας 5,4 δισ. δολάρια.

Τέλος, όπως αναφέρει η Bank of America, ήταν η 12η συνεχόμενη εβδομάδα εισροών για τα χρέη των αναδυόμενων αγορών, ενώ τα ομολογιακά funds πρόσθεσαν 1,3 δισ. δολάρια.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:02 - 25 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.