ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Βούλιαξε 943 μονάδες ο Dow Jones-Τεχνολογικό sell-off Κύριο

00:15 - 29 Οκτ 2020 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Βούλιαξε 943 μονάδες ο Dow Jones-Τεχνολογικό sell-off
Τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τον Ιούλιο κατέγραψε την Τετάρτη ο Dow Jones, με την αμερικανική αγορά να κλυδωνίζεται από τους φόβους που καλλιεργεί η αύξηση των κρουσμάτων σε Αμερική και Ευρώπη και τα νέα lock down σε Γαλλία και Γερμανία.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός Dow Jones υποχώρησε 943 μονάδες ή 3,43% στις 26.519 μονάδες, απώλεια που συνιστά τη μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από τις 31 Ιουλίου. Ο ευρύτερος S&P 500 μειώθηκε 3,53% στις 3.271 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχώρησε 3,73% στις 11.004 μονάδες.

Νωρίτερα, η Γαλλία και η Γερμανία ανακοίνωσαν νέα περιοριστικά μέτρα από την Παρασκευή και τη Δευτέρα, αντίστοιχα, με μπαρ και εστιατόρια να κλείνουν, ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά, καθώς και οι δύο χώρες προσπαθούν να περιορίσουν την αλματώδη αύξηση των μολύνσεων του νέου κορονοϊού.

Σημειώνεται πως τα κρούσματα παγκοσμίως έχουν ξεπεράσει τα 44 εκατομμύρια, με περισσότερες από 350.000 περιπτώσεις να καταγράφονται το τελευταίο 24ωρο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποίησε πως παρά τα ευχάριστα νέα από τις εταιρείες που κατασκευάζουν το πολυπόθητο εμβόλιο, η μαζική διανομή θα είναι μια διαδικασία που θα κρατήσει κάποιο διάστημα.

Στις ΗΠΑ, πτώση 4,5% στα 79,4 δισ. δολ. σημείωσε το εμπορικό έλλειμμα το Σεπτέμβριο, υποχωρώντας από τα επίπεδα ρεκόρ του Αυγούστου, με τους αναλυτές να αναμένουν αύξηση στα 83,5 δισ. δολάρια.

Στο ταμπλό, του κύματος πωλήσεων ηγήθηκε ο τεχνολογικός τομέας με τις Apple, Amazon, Facebook, Google, Tesla και Microsoft να σημειώνουν απώλειες μεταξύ 3% και 5%.

Επιπλέον, ο τομέας της ενέργειας μειώθηκε κατά 4%, λόγω και της μεγάλης πτώσης των τιμών του πετρελαίου, καθώς στοιχεία δείχνουν μια μεγαλύτερη από την αναμενόμενη εβδομαδιαία αύξηση στα αποθέματα των ΗΠΑ, επιδεινώνοντας τις ανησυχίες σχετικά με τις προοπτικές ζήτησης.

Οι βιομηχανίες συνέχισαν να αιμορραγούν, με αποτέλεσμα την πτώση των αεροπορικών εταιρειών, με την United Airlines και την Boeing να πέφτουν περισσότερο από 4%, παρά το γεγονός ότι η Boeing κατέγραψε απώλειες μικρότερες του αναμενόμενου στα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου.

Εξαίρεση στην πτωτική τάση της αμερικανικής αγοράς αποτέλεσε η General Electric, η οποία σημείωσε κέρδη 7% λόγω των απροσδόκητα θετικών αποτελεσμάτων τριμήνου.

Τέλος, ο δείκτης δολαρίου ανέκαμψε 0,6% στις 93.480 μονάδες.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:34 - 29 Οκτ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.