ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σημάδια ανάκαμψης στη Wall Street μετά τις χθεσινές απώλειες

18:08 - 23 Δεκ 2020 | Χρηματιστήρια
Σημάδια ανάκαμψης στη Wall Street μετά τις χθεσινές απώλειες
Ήπια ανοδικά κινούνται την Τετάρτη οι αμερικανικές μετοχές, ανακάμπτοντας από τις απώλειες των τριών προηγούμενων συνεδριάσεων. Εξαίρεση σε αυτή την προσπάθεια ανάκαμψης αποτελεί ο δείκτης Nasdaq ο οποίος καταγράφει μικρή πτώση μετά το χθεσινό ρεκόρ του.

Οι επενδυτές κρατούν αντίσταση στις πιέσεις που δημιουργεί η απόφαση του απερχόμενου Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να απορρίψει το πακέτο τόνωσης της ισχυρότερης οικονομίας του πλανήτη. Ειδικότερα, ο Τραμπ απέρριψε το βράδυ της Τρίτης το σχέδιο νόμου που προβλέπει δαπάνες 900 δισ. δολαρίων για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας που πλήττεται από τον αντίκτυπο της πανδημίας του νέου κορονοϊού, το οποίο υιοθετήθηκε προηγουμένως από το αμερικανικό Κογκρέσο έπειτα από μήνες αδιεξόδου, λέγοντας πως δεν ήταν «αυτό που περίμενε», χαρακτηρίζοντας τις διατάξεις του «αληθινή ντροπή» και απαιτώντας, μεταξύ άλλων, να αυξηθεί το ποσό των επιδοτήσεων που θα χορηγεί το δημόσιο στις οικογένειες.

Στα μάκρο της ημέρας, αισιοδοξία προκάλεσαν οι ανακοινώσεις του υπουργείου Εργασίας για την αγορά εργασίας στις ΗΠΑ, καθώς οι νέες αιτήσεις για παροχή επιδόματος ανεργίας την εβδομάδα που τελείωσε στις 19 Δεκεμβρίου, ανήλθαν σε 803.000, αριθμός μειωμένος κατά 89.000 αιτήσεις σε σχέση με την προηγούμενη καταμέτρηση, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν ότι οι νέες αιτήσεις θα διαμορφωνόταν στις 885.000.

Παράλληλα, αύξηση για έβδομο συνεχόμενο μήνα κατέγραψαν τον Νοέμβριο οι παραγγελίες για διαρκή καταναλωτικά αγαθά στις ΗΠΑ, οι οποίες ενισχύθηκαν κατά 0,9%, μετά από την αύξηση 1,8% τον προηγούμενο μήνα.

Τέλος, στο πεδίο των συναλλαγών, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύεται κατά 0,67% στις 30.217,19 μονάδες και ο ευρύτερος S&P 500 σημειώνει κέρδη 0,48% στις 3.704,60 μονάδες. Στον αντίποδα, ο τεχνολογικός Nasdaq υποχωρεί κατά 0,09% στις 12.796,49 μονάδες, μετά το χθεσινό νέο ιστορικό υψηλό που κατέγραψε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.