ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν έχει... στοπ η GameStop

20:29 - 26 Φεβ 2021 | Χρηματιστήρια
Δεν έχει... στοπ η GameStop
Οι μετοχές της GameStop Corp αυξήθηκαν κατά 11% στις πρώτες συμφωνίες την Παρασκευή, καθώς οι επενδυτές λιανικής οδηγούν τη μετοχή σε ένα νέο ράλι που θα μπορούσε να συνεχίσει για δεύτερη εβδομάδα.

Οι μετοχές της GameStop έφτασαν τα 120,60 $ και ήταν σε καλό δρόμο σχεδόν τριπλασιασμού αυτήν την εβδομάδα σε μια αγορά μετοχών όπου η πτώση των τιμών των ομολόγων έχει αποδυναμώσει το γενικό επενδυτικό κλίμα για τις μετοχές των ΗΠΑ.

Περαιτέρω υποστήριξη θα μπορούσε να έρθει από τους κατόχους του δικαιώματος πώλησης ή αγοράς του αποθέματος, καθώς ένα μεγάλο μέρος αυτών των εβδομαδιαίων συμβολαίων λήγει την Παρασκευή.

Το απόθεμα απέχει ακόμη από την τιμή των 483 δολαρίων που σημείωσε τον Ιανουάριο, όταν μεμονωμένοι επενδυτές που χρησιμοποίησαν το Robinhood και άλλες εφαρμογές διαπραγμάτευσης οδήγησαν σε ράλι στην τιμή της μετοχής, αναγκάζοντας πολλά hedge funds που είχαν στοιχηματίσει εναντίον του λιανοπωλητή βιντεοπαιχνιδιών να καλύψουν τις αρνητικές θέσεις.

Τα στοιχεία της Refinitiv σχετικά με τις όψιον έδειξαν ότι οι λιανικοί επενδυτές αγοράζουν οψιόν με τιμές συμβολαίου για να τις αγοράσουν πολύ υψηλότερες από την τρέχουσα τιμή μετοχής.

Πολλά από αυτά τα συμβόλαια πρόκειται να λήξουν στις 26 Φεβρουαρίου, και θα σημάνουν κέρδη για όσους στοιχηματίζουν σε μια περαιτέρω άνοδο στην τιμή της μετοχής της GameStop.

Από την αρχή του έτους η μετοχή έχει σημειώσει άνοδο 477%. 

Εν τω μεταξύ, η μετοχή της GameStop στο χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης υποχώρησε 21,3% στα 98,19 ευρώ, σε μια κίνηση που σχεδόν έβλεπε την αξία της να συγκλίνει με αυτήν της εισηγμένης στις ΗΠΑ μετοχής, η οποία πρόσθεσε σχεδόν το ένα πέμπτο σε αξία την Πέμπτη.

Άλλες αγαπημένες επιλογές της Reddit, όπως ο χειριστής κινηματογράφου AMC Entertainment, ο κατασκευαστής ακουστικών Koss και η εταιρεία μαριχουάνας Sundial Growers υποχώρησαν μεταξύ 4,4% και 13,6% στις συναλλαγές πριν από το κλείσιμο του χρηματιστηρίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.