ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μικτά πρόσημα στη Wall-«Άλμα» το πετρέλαιο

22:59 - 14 Απρ 2021 | Χρηματιστήρια
Μικτά πρόσημα στη Wall-«Άλμα» το πετρέλαιο
H αύξηση του πληθωρισμού στις ΗΠΑ, όπως έγινε γνωστή, μετά την τελευταία έκθεση της Fed αντιστάθμισε την αισιοδοξία λόγω των κερδών των τραπεζικών μετοχών στη σημερινή (14/4) συνεδρίαση της Wall Street.

Το επίπεδο του πληθωρισμού αυξήθηκε ελαφρώς σε σχέση με πέρυσι, επισημαίνεται στην Beige Book της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας. Παράλληλα, αναφέρεται ότι: «Η εθνική οικονομική δραστηριότητα επιταχύνθηκε σε έναν μέτριο ρυθμό από τα τέλη Φεβρουαρίου ως τις αρχές Απριλίου».

Στο μέτωπο των εταιρικών αποτελεσμάτων, οι Goldman Sachs, JP Morgan Chase και Wells Fargo ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών για το πρώτο τρίμηνο.  

Goldman και Wells Fargo σημείωναν ισχυρά κέρδη λίγο πριν τη λήξη των συναλλαγών, ενώ η μετοχή της JP Morgan υποχωρούσε σχεδόν 2%, καθώς ο διευθύνων σύμβουλός της, Jamie Dimon, προειδοποίησε ότι οι συνθήκες στην αγορά θα παραμείνουν δύσκολες το επόμενο διάστημα με την οικονομία να προσπαθεί να ανακάμψει από την κρίση του κορονοϊού. 

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,11% στις 33,715.69 μονάδες, ο S&P 500 κινείται πτωτικά κατά 0,37% στις 4,125.90 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα κατά 0,94% στις 13,863.89 μονάδες.

Η εικόνα σε πετρέλαιο και χρυσό

Με άνοδο άνω του 4% έκλεισαν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη, αφού η έκθεση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (ΙΕΑ) και τα στοιχεία για τα αποθέματα των ΗΠΑ ενίσχυσαν την αισιοδοξία για την επιστροφή της ζήτησης του αργού. Ειδικότερα, το πετρέλαιο τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Μαΐου κέρδισε 4,9%, για να διαμορφωθεί στα 63,15 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Σε ίδιους ρυθμούς κινήθηκε το αργό τύπου Brent παράδοσης Ιουνίου, καθώς πρόσθεσε 4,6% κλείνοντας στα 66,58 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Στον αντίποδα, με απώλειες έκλεισε ο χρυσός την Τετάρτη. Πιο συγκεκριμένα, ο χρυσός παραδόσεως Ιουνίου έχασε σχεδόν 0,7%, για να διαμορφωθεί στα 1.736,30 δολάρια ανά ουγγιά στην Comex.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.