ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Άλμα» στη Wall Street με τραπεζική και τεχνολογική ώθηση

22:59 - 23 Απρ 2021 | Χρηματιστήρια
«Άλμα» στη Wall Street με τραπεζική και τεχνολογική ώθηση
Με κέρδη ολοκληρώνει την τελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας ο Dow Jones, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να αγοράσουν μετοχές χρηματοοικονομικού και τεχνολογικού κλάδου, στον απόηχο των εξαγγελιών Μπάιντεν για διπλασιασμό της φορολογίας των πλουσίων.

Ο χρηματοοικονομικός κλάδος «σκαρφάλωσε», με ώθηση από τις τραπεζικές μετοχές, καθώς εμφανίζεται ένα νέο «κύμα» καλύτερων των αναμενομένων τριμηνιαίων αποτελεσμάτων. H SVB Financial Group οδήγησε την άνοδο, με κέρδη άνω του 11%, καθώς τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών.

Στον τεχνολογικό κλάδο, οι μεγάλες μετοχές ανέκαμψαν από τις απώλειες της προηγούμενης ημέρας, κι ενώ αναμένεται εβδομάδα πολλών ανακοινώσεων τριμηνιαίων αποτελεσμάτων.

Οι επενδυτές φάνηκαν αποφασισμένοι να ανακτήσουν τις χθεσινές απώλειες που προκάλεσαν τα δημοσιεύματα ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα προτείνει την αύξηση του συντελεστή επί των κερδών κεφαλαίου στο 39,6% από 20% για φυσικά πρόσωπα που κερδίζουν πάνω από 1 εκατ. δολάρια το έτος.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,68% στις 34,046.54 μονάδες, ο S&P 500 κινείται ανοδικά κατά 1,12% στις 4,181.18 μονάδες και ο Nasdaq ψηλότερα κατά 1,50% στις 14,025.74 μονάδες.

Η εικόνα σε πετρέλαιο και χρυσό

Με άνοδο έκλεισαν την Παρασκευή οι τιμές του πετρελαίου, καθώς τα ενθαρρυντικά στοιχεία για την αμερικανική οικονομία ενίσχυσαν την προοπτική για αύξηση της ζήτησης. Ειδικότερα, το αργό τύπου West Texas Intermediate παραδόσεως Ιουνίου πρόσθεσε 1,2%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 62,14 δολάρια το βαρέλι στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Το Brent παραδόσεως Ιούνιου πρόσθεσε την Παρασκευή 1,1% κλείνοντας στα 66,11 δολάρια το βαρέλι στο ICE Futures Europe.

Με απώλειες έκλεισε ο χρυσός την Παρασκευή, αφού η αύξηση των αποδόσεων του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου άμβλυνε την  ελκυστικότητα του πολύτιμου μετάλλου για τους επενδυτές. Συγκεκριμένα, ο χρυσός παραδόσεως Ιουνίου έχασε σήμερα 0,2%, για να διαμορφωθεί η τιμή του στα 1.777,80 δολάρια ανά ουγγιά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.