ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Νέο ιστορικό υψηλό για τον Nasdaq Κύριο

23:20 - 01 Σεπ 2021 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Νέο ιστορικό υψηλό για τον Nasdaq
Μικτά πρόσημα κατέγραψε σήμερα (1/9) η Wall Street, με τον Nasdaq να κλείνει σε νέο ιστορικό υψηλό και άρα με την αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά να υποδέχεται με ρεκόρ τον Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 0,14% και έκλεισε στις 35.312,47 μονάδες. Στον αντίποδα, ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύθηκε οριακά κατά 0,02% στις 4.523,40 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα κατά 0,33% στις 15.309,40 μονάδες, που αποτελεί νέο ρεκόρ.

Στα μάκρο της ημέρας, στο επίκεντρο βρέθηκαν τα απογοητευτικά στοιχεία για τις νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 374.000 τον Αύγουστο, ήτοι περισσότερο από τις 326.000 θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν τον Ιούλιο, αλλά με ηπιότερο ρυθμό από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές. H Wall Street εστιάζει, πλέον, στις αναλυτικές ανακοινώσεις του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ, την ερχόμενη Παρασκευή.

Επιπλέον, η μεταποιητική δραστηριότητα σημείωσε αναπάντεχη άνοδο τον Αύγουστο. Ο δείκτης μεταποίησης του ινστιτούτου ISM ενισχύθηκε στις 59,9 μονάδες τον περασμένο μήνα από τις 59,5 μονάδες τον Ιούλιο.

Ο ΟΠΕΚ+ καθορίζει τις τιμές του πετρελαίου

Μικρές απώλειες κατέγραψε το πετρέλαιο στην πρώτη συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου, με το ενδιαφέρον των επενδυτών να εντοπίζεται στις αποφάσεις του ΟΠΕΚ+ για την παραγωγή πετρελαίου.

Σημειώνεται ότι τα μέλη του Οργανισμού αποφάσισαν να διατηρήσουν την πολιτική τους για αύξηση της παραγωγής του «μαύρου χρυσού» στα 400.000 βαρέλια ανά ημέρα τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο. Ο Οργανισμός αναθεώρησε ανοδικά τις εκτιμήσεις του για τη ζήτηση αργού το επόμενο έτος, καθώς προτεραιότητα και στόχος του OPEC+ είναι να διατηρήσει την ισορροπία προσφοράς - ζήτησης που έχει επιτευχθεί στην αγορά.

Σε αυτό το πλαίσιο, το πετρέλαιο τύπου Brent περιόρισε την ενδοσυνεδριακή πτώση του και έκλεισε οριακά χαμηλότερα στα 71,59 δολάρια το βαρέλι, χάνοντας 4 σεντς ή 0,1%.

Αντίθετα, το πετρέλαιο τύπου West Texas Intermediate παράδοσης Οκτωβρίου έσβησε τις ενδοσυνεδριακές απώλειές του και έκλεισε 9 σεντς ή 0,1% υψηλότερα, στα 68,59 δολάρια το βαρέλι.

Πιέσεις για τον χρυσό

Με το «αριστερό» μπήκε στον Σεπτέμβριο ο χρυσός, με την τιμή του πολύτιμου μετάλλου να λαμβάνει πρόσκαιρη μόνο ώθηση από τα κατώτερα των προσδοκιών στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα στις ΗΠΑ.

Οι επενδυτές εστιάζουν στα στοιχεία για την αγορά εργασίας διότι θα μπορούσαν να δώσουν ένα στίγμα για το πότε και με τι ρυθμό θα ξεκινήσει η Fed να μειώνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων και λοιπόν ενυπόθηκων τίτλων, συνολικού ύψους 120 δισ. δολαρίων, που στήριξε τις χρηματοπιστωτικές αγορές κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού.

Με αυτά τα δεδομένα, το συμβόλαιο Δεκεμβρίου για τον χρυσό έχασε 2,10 δολάρια ανά μετοχή ή 0,1% και έκλεισε στα 1.816 δολάρια η ουγγιά.

Τελευταία τροποποίηση στις 23:25 - 01 Σεπ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.