ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ευρωαγορές: Πτωτικό κλείσιμο για τις διακοπές των Χριστουγέννων

20:39 - 24 Δεκ 2021 | Χρηματιστήρια
Ευρωαγορές: Πτωτικό κλείσιμο για τις διακοπές των Χριστουγέννων
Πτωτικά έκλεισαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στις ήπιες εορταστικές συναλλαγές την Παρασκευή 24/12, μετά από ένα πρόσφατο ράλι των παγκόσμιων μετοχών, που στηρίχτηκε σε σημάδια ότι η παραλλαγή Όμικρον ενδέχεται να μην εκτροχιάσει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 διολίσθησε 0,1% στις 483,01 μονάδες σε μια πιο σύντομη, από ότι συνήθως, συνεδρίαση ενόψει των Χριστουγέννων. Το σημείο αναφοράς έχει προσθέσει 1,9% αυτή την εβδομάδα.

Τα χρηματιστήρια σε πολλές χώρες, όπως η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ελβετία και οι ΗΠΑ ήταν κλειστά την Παρασκευή για τα Χριστούγεννα.

«Η ευρωπαϊκή αγορά κινείται σε στενά εύρη… λόγω των ελαφρών εμπορικών συναλλαγών στις γιορτές και επίσης λόγω των φόβων για πιθανούς περιορισμούς και lockdown», δήλωσε ο Raed Alkhedr, επικεφαλής αναλυτής αγοράς στην Equiti Group.

Η Ιταλία ενίσχυσε την Πέμπτη τους περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένης της απαγόρευσης όλων των δημόσιων εορτασμών για την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, καθώς οι καθημερινές μολύνσεις από την COVID-19 έφτασαν σε υψηλό ρεκόρ.

Ο STOXX 600 μπαίνει στην περίοδο των διακοπών με ήρεμο ύφος μετά από ράλι 21% μέχρι στιγμής φέτος. Αν και το 2021 χαρακτηρίστηκε από διευκολυντικές πολιτικές και θετικά εταιρικά κέρδη, τα σημεία συμφόρησης στην προσφορά, οι πληθωριστικές πιέσεις και μια νέα παραλλαγή της COVID-19 απειλούν την ανάπτυξη και την ανάκαμψη το 2022.

Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 υποχώρησε ελαφρώς, καταγράφοντας απώλειες 0,02% στις 7.372,10 μονάδες, ενώ ο γαλλικός CAC 40 σημείωσε πτώση 0,28% στις 7.086,58 μονάδες.

Κλειστό παρέμεινε και το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.