ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

JPMorgan: Τι...έρχεται στις χρηματαγορές μετά το κακό ξεκίνημα του 2022 Κύριο

17:38 - 18 Φεβ 2022 | Χρηματιστήρια
JPMorgan: Τι...έρχεται στις χρηματαγορές μετά το κακό ξεκίνημα του 2022
«Οι προσδοκίες για αύξηση των εταιρικών κερδών μειώθηκαν απότομα» δήλωσαν αναλυτές της JPMorgan Chase & Co., προειδοποιώντας ότι η ζοφερή επικαιρότητα θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερα προβλήματα για τις παγκόσμιες χρηματαγορές μετά από το εξαιρετικά κακό ξεκίνημα της χρονιάς.

«Ναι, υπάρχουν ακόμα καθαρές αναβαθμίσεις, ωστόσο ο ρυθμός αυτών των αναβαθμίσεων πλησιάζει πολύ γρήγορα το καθαρό έδαφος υποβάθμισης του EPS (κέρδη ανά μετοχή)», έγραψαν σε σημείωμά τους οι στρατηγικοί αναλυτές της JPMorgan, με επικεφαλής τον Khuram Chaudhry. Τέτοιες περικοπές κερδών ανά μετοχή «συχνά οδηγούν σε σημαντικές αλλαγές στην αύξηση της αστάθειας της αγοράς μετοχών», τόνισαν, σύμφωνα με το Bloomberg.

Μετά από την έντονη δυσαρέσκεια που προκλήθηκε, καθώς δεν υλοποιήθηκαν οι προσδοκίες ότι οι κεντρικές τράπεζες θα συσφίξουν την πολιτική τους με πιο επιθετικό τρόπο για να τιθασεύσουν τον αυξανόμενο πληθωρισμό, οι «ταύροι» στάθηκαν τα θεμελιώδη μεγέθη προκειμένου να υποστηρίξουν την στρατηγική τους για πιο ανοδική πορεία στις παγκόσμιες μετοχές. Ωστόσο, ενώ τα κέρδη εξακολουθούν να ξεπερνούν τις προσδοκίες, ο ρυθμός ανάπτυξης έχει μετριαστεί και η καθοδήγηση από τη διοίκηση της εταιρείας έχει γίνει πιο απαισιόδοξη.

«Οι αναβαθμίσεις συνεχίζονται στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη και στον κόσμο», είπε ο Chaudhry. «Ωστόσο, ο ρυθμός αυτών των αναβαθμίσεων μειώνεται γρήγορα και τα κέρδη αποδυναμώνονται», πρόσθεσε, ενώ ξεχώρισε την Ιαπωνία ως τη χώρα με τις μεγαλύτερες αναβαθμίσεις στις προσδοκίες κερδών.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, οι αναλυτές της JPMorgan ήταν από τους πιο αισιόδοξους στη Wall Street σχετικά με τις προοπτικές των παγκόσμιων χρηματιστηρίων. Από την άλλη, οι «αρκούδες», όπως ο Michael Hartnett της Bank of America Corp., επαναλαμβάνουν την άποψη ότι το αυξανόμενο «σοκ των επιτοκίων» θα μετατραπεί σε «σοκ ύφεσης» και ενημέρωσε για μια short θέση σε μετοχές.

«Δεν μοιράζονται όλοι το αίσθημα της “κατήφειας”. Η πρόσφατη απόσυρση των περιουσιακών στοιχείων υψηλού ρίσκου δεν θα μετατραπεί σε μια bear market που θα αντικατοπτρίζει μια ύφεση», δήλωσε ο Peter Oppenheimer, επικεφαλής στρατηγικής διεθνών μετοχών της Goldman Sachs Group Inc., σε συνέντευξή του στο Bloomberg TV. «Θα συνεχίσουμε να βλέπουμε την οικονομική δραστηριότητα κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους», πρόσθεσε.

Τελευταία τροποποίηση στις 19:27 - 18 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.