ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκτός S&P Dow Jones Indices όλες οι ρωσικές μετοχές

23:18 - 04 Μαρ 2022 | Χρηματιστήρια
Εκτός S&P Dow Jones Indices όλες οι ρωσικές μετοχές
Η S&P Dow Jones Indices, που αποτελεί κοινοπραξία δεικτών μεταξύ της S&P Global, του ομίλου CME και της News Corp, ανακοίνωσε σήμερα (4/3) ότι αφαιρεί όλες τις ρωσικές μετοχές από τους βασικούς δείκτες της, στο πεδίο των κυρώσεων που επιβάλλει γενικότερα η Δύση μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η απομάκρυνση των μετοχών από τους δείκτες αναφοράς, που θα τεθεί σε ισχύ από την ερχόμενη Τετάρτη (9/4), επηρεάζει και τα ADRs ρωσικών μετοχών, σύμφωνα με την ανακοίνωση του S&P Dow Jones Indices.

Η εταιρεία, η οποία διαχειρίζεται κορυφαίους δείκτες όπως ο Dow Jones Industrial και ο S&P 500, ανακοίνωσε επίσης ότι θα αποχαρακτηρίσει τη Ρωσία ως αναδυόμενη αγορά και θα την κατηγοριοποιήσει ως μεμονωμένη ομάδα.

Όπως μεταδίδει το CNBC, σήμερα το χρηματιστήριο αξιών της Νέας Υόρκης διέκοψε τις συναλλαγές τριών ρωσικών διαπραγματεύσιμων αμοιβαίων (ETFs) – Franklin FTSE Russia ETF (FLRU), iShares MSCI Russia ETF (ERUS) και Direxion Daily Russia Bull 2X Shares (RUSL), επικαλούμενο τις ανησυχίες των ρυθμιστικών αρχών για τη διακοπή των παραπάνω συναλλαγών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.