ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προσπάθεια ανάκαμψης στις ευρωαγορές- Ισχυρά κέρδη στο άνοιγμα

12:20 - 08 Μαρ 2022 | Χρηματιστήρια
Προσπάθεια ανάκαμψης στις ευρωαγορές- Ισχυρά κέρδη στο άνοιγμα
Να ανακτήσουν μέρος των χαμένων κερδών προσπαθούν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης (8/3), καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να παρακολουθούν τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις δυτικές αντιδράσεις.

Οι τράπεζες σημείωσαν άλμα 3% για να οδηγήσουν τα κέρδη, καθώς οι περισσότεροι τομείς και τα μεγάλα χρηματιστήρια κινούνται σε θετικό έδαφος.

Όσον αφορά την κίνηση της τιμής των μεμονωμένων μετοχών, η Polymetal International κερδίζει περισσότερο από 13%, συνεχίζοντας να ανακάμπτει από τη διολίσθηση- μαμούθ της περασμένης εβδομάδας.

Η εταιρεία ενοικίασης γραφείων IWG εκτινάχθηκε επίσης περισσότερο από 13% αφού ανέφερε μικρότερη ετήσια ζημία, καθώς πολλοί ενοικιαστές επέστρεψαν στα γραφεία που είχαν κλείσει λόγω της πανδημίας.

Αντίθετα, η βρετανική αλυσίδα αρτοποιείων Greggs υποχώρησε περισσότερο από 7% μετά την προειδοποίηση ότι οι πιέσεις κόστους είναι πιθανό να επιβαρύνουν τα κέρδη της το 2022.

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας στη Λευκορωσία έχουν σημειώσει ελάχιστη πρόοδο στην προσπάθεια λήξης του πολέμου και οι επενδυτές παραμένουν διστακτικοί αφού οι ΗΠΑ αποκάλυψαν συζητήσεις με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις σχετικά με την απαγόρευση των εισαγωγών ρωσικού αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να δημιουργήσει κίνδυνο στασιμοπληθωρισμού - μια περίοδο αργής οικονομικής ανάπτυξης και υψηλής ανεργίας σε συνδυασμό με υψηλό πληθωρισμό - για την παγκόσμια οικονομία.

Η Μόσχα έχει επίσης προειδοποιήσει ότι θα μπορούσε να μειώσει τις προμήθειες φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του υπάρχοντος αγωγού Nord Stream 1.

Η είδηση ​​αρχικά έστειλε τις τιμές του πετρελαίου σε υψηλά 13 ετών, αν και επέστρεψαν τα περισσότερα από αυτά τα κέρδη καθ' όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης της Δευτέρας και ήταν μέτρια υψηλότερα την Τρίτη.

Η αμυντική υπηρεσία πληροφοριών της Ουκρανίας ισχυρίστηκε τη Δευτέρα το βράδυ ότι σκότωσε έναν δεύτερο Ρώσο στρατηγό κοντά στο Χάρκοβο, όπου έχουν εκτυλιχθεί έντονες μάχες τις τελευταίες ημέρες.

Στα μάκρο, η βιομηχανική παραγωγή στη Γερμανία αυξήθηκε κατά 2,7% τον Ιανουάριο σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση.

Σε ετήσια βάση, το ποσοστό ενισχύθηκε κατά 1,8%.

Εξαιρουμένης της ενέργειας και των κατασκευών, η παραγωγή κινήθηκε ανοδικά κατά 1,3% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα. Η παραγωγή καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκε κατά 4%, η παραγωγή κεφαλαιουχικών αγαθών 1,2% και η παραγωγή ενδιάμεσων αγαθών 0,3%.

Αντίθετα, η παραγωγή ενέργειας μειώθηκε κατά 0,1%, ενώ η παραγωγή στις κατασκευές αυξήθηκε κατά 10,1%, σε μηνιαία βάση.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τρίτης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 καταγράφει άνοδο 1,18% στις 422,08 μονάδες.

Ο γερμανικός DAΧ ανεβαίνει 1,50% στις 13.029 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 2,28% στις 6.119,59 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,34% στις 6.984,45 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB κινείται ισχυρά ανοδικά 3,32%, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 καταγράφει σημαντικά κέρδη 3,42%, με τον πορτογαλικό PSI 20 να κερδίζει 2,53%.

 

Τελευταία τροποποίηση στις 12:25 - 08 Μαρ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.