ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κέρδη στις ασιατικές αγορές- Θετικά μηνύματα στην Κίνα

10:30 - 14 Απρ 2022 | Χρηματιστήρια
Κέρδη στις ασιατικές αγορές- Θετικά μηνύματα στην Κίνα
Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότεροι από τους κυριότερους δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Πέμπτης (14/4), καθώς τα τελευταία στοιχεία στις ΗΠΑ δημιούργησαν ελπίδες ότι ο πληθωρισμός μπορεί να πλησιάζει στο αποκορύφωμα, αν και αρκετές μεγάλες κεντρικές τράπεζες αύξησαν επιθετικά τα επιτόκια.

Οι επενδυτές περιμένουν και τη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αργότερα μέσα στην ημέρα για να δουν αν θα κινηθεί τόσο επιθετικά όσο άλλοι.

Οι ασιατικές αγορές έλαβαν ώθηση από την ανακοίνωση της Κίνας αργά την Τετάρτη ότι οι Αρχές αναμένεται να μειώσουν σύντομα τους δείκτες υποχρεωτικών αποθεματικών (RRR) των τραπεζών για να στηρίξουν την οικονομία που έχει πληγεί από τα lockdown λόγω COVID-19.

Ο Ντέιβιντ Τσάο, στρατηγικός αναλυτής παγκόσμιας αγοράς στην Invesco με έδρα το Χονγκ Κονγκ, είπε ότι αρκετές εξελίξεις ενίσχυσαν τις μετοχές την Πέμπτη, συμπεριλαμβανομένων της πιο ήπιας ανόδου στις βασικές τιμές καταναλωτή στις ΗΠΑ, κάτι που θα μπορούσε να σημαίνει ότι οι πληθωριστικές πιέσεις ενδέχεται να αρχίσουν να μειώνονται σύντομα, αλλά και των ανακοινώσεων στην Κίνα για περισσότερο υποστηρικτική νομισματική πολιτική.

Κατά τα άλλα, άλλες κεντρικές τράπεζες ακολουθούν πιο επιθετική πολιτική ενόψει της συνεδρίασης της ΕΚΤ. Η Τράπεζα της Κορέας εξέπληξε τις αγορές με αύξηση επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσεις στο 1,5% και η κεντρική τράπεζα της Σιγκαπούρης ανακοίνωσε σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής, για τρίτη φορά μέσα σε έξι μήνες.

Επίσης, η προοπτική γρήγορης και επιθετικής αύξησης των επιτοκίων στις ΗΠΑ και οι αυξανόμενες προσδοκίες της αγοράς ότι η Τράπεζα της Ιαπωνίας θα διατηρήσει τα επιτόκια εξαιρετικά χαμηλά στο εγγύς μέλλον έχουν αποδυναμώσει το γιεν, ενώ παραμένει και η παγκόσμια ανησυχία για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι ασιατικές αγορές, συμπεριλαμβανομένων του Χονγκ Κονγκ, της Σιγκαπούρης και της Αυστραλίας, έχουν αργία την Παρασκευή για το μεγάλο Σαββατοκύριακο του Πάσχα, όπως και οι μεγάλες ευρωπαϊκές και αμερικανικές αγορές.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 1,22%, κλείνοντας στις 27.172 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ ανέβηκε 0,43% στις 21.470 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite ανέβηκε 1,22% στις 3.225,64 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται ανοδικά 1,29% στις 11.717,73 μονάδες.

Ο Taiwan Weighted σημείωσε πτώση 0,32% και έκλεισε στις 17.245,65 μονάδες, ενώ ο Kospi κατέγραψε οριακά κέρδη 0,01% στις 2.716,71 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.523,40 μονάδες, κερδίζοντας 0,59%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.