ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα «πράσινα» η Wall Street- «Εκτόξευση» 2,1% για τον Nasdaq

17:19 - 27 Ιουλ 2022 | Χρηματιστήρια
Στα «πράσινα» η Wall Street- «Εκτόξευση» 2,1% για τον Nasdaq
Ισχυρά κέρδη καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης (27/7), ενισχυμένοι από τις αισιόδοξες ανακοινώσεις των Alphabet και Microsoft.

Ειδικότερα, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,44% στις 31.902,47  μονάδες, ο S&P 500 κινείται ανοδικά 1,10% στις 3.964,33 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq εκτοξεύεται 2,10% στις 11.802,95 μονάδες.

Οι μετοχές της Alphabet έκαναν «άλμα» κατά 3% αφού η τριμηνιαία έκθεση του τεχνολογικού γίγαντα έδειξε ισχυρά έσοδα. Ωστόσο, τα συνολικά κέρδη και τα έσοδα της εταιρείας ήταν κάτω από τις προσδοκίες. Από την πλευρά της, η Microsoft δημοσίευσε επίσης κέρδη και έσοδα κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών, αλλά κατέγραψε 40% αύξηση των εσόδων για τις υπηρεσίες Azure και cloud.  

Παράλληλα, η Boeing σημείωσε άνοδο περίπου 3%, παρόλο που τα αποτελέσματά της για το δεύτερο τρίμηνο ήταν χαμηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σύμφωνα με το CNBC, περισσότερες από 150 εταιρείες του S&P 500 έχουν αναφέρει κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο μέχρι στιγμής. Από αυτές τις εταιρείες, περίπου το 70% έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες των αναλυτών, δείχνουν τα στοιχεία του FactSet.

Μεταξύ άλλων, οι επενδυτές περιμένουν την απόφαση της Federal Reserve, με την κεντρική τράπεζα να ανακοινώνει την τελευταία της κίνηση για τα επιτόκια το απόγευμα της Τετάρτης, αλλά και τις αυριανές ανακοινώσεις για το αμερικανικό ΑΕΠ.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, νέα συρρίκνωση κατά 5,6% σημείωσε το εμπορικό έλλειμμα αγαθών των ΗΠΑ, αφού διαμορφώθηκε στα 98,2 δισ. δολάρια για τον μήνα Ιούνιο, σύμφωνα με την εκτίμηση του υπουργείου Εμπορίου. Οι εξαγωγές αγαθών αυξήθηκαν κατά 4,4 δισ. δολάρια στα 181,5 δισ. δολάρια τον Ιούνιο. Οι εισαγωγές μειώθηκαν 1,5 δισ. δολάρια σε 279,7 δισ. δολάρια.

Τέλος, αύξηση 1,9% παρουσίασαν οι εργοστασιακές παραγγελίες διαρκών αγαθών τον Ιούνιο στις ΗΠΑ. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν προβλέψει μείωση 0,4% στις νέες παραγγελίες για διαρκή αγαθά.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.