ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακάμπτει η Wall Street μετά από τη δεύτερη διαδοχική πτώση

17:10 - 03 Αυγ 2022 | Χρηματιστήρια
Ανακάμπτει η Wall Street μετά από τη δεύτερη διαδοχική πτώση
Ανοδικά κινούνται οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης (3/8) με τους επενδυτές να παρακολουθούν για ακόμα μια μέρα τα εταιρικά αποτελέσματα.

Ειδικότερα, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει άνοδο 0,59% στις 32.587,65  μονάδες, ο S&P 500 κινείται ανοδικά 0,76% στις 4.121,93 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κερδίζει 1,20% στις 12.496,95 μονάδες.

Τα σχόλια του Προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σεντ Λούις, Τζέιμς Μπούλαρντ, ενίσχυσαν το ήδη υπάρχον θετικό συναίσθημα που επικρατεί στην αγορά, αφού το πρωί της Τετάρτης τόνισε ότι δεν πιστεύει ότι οι ΗΠΑ αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε ύφεση και ότι οι αυξήσεις επιτοκίων για να δαμάσουν τον υψηλό πληθωρισμό θα συνεχιστούν.

«Θα πρέπει να δούμε πειστικά στοιχεία σε όλα τα επίπεδα, στον πυρήνα του πληθωρισμού, για να νιώσουμε ότι τα έχουμε πάει καλα»,υπογράμμισε ο Μπούλαρντ κατά τη διάρκεια μιας ζωντανής εκπομπής. 

Μεταξύ άλλων, οι επενδυτές απομάκρυναν την ανησυχία ότι η επίσκεψη της Προέδρου της Βουλής, Νάνσι Πελόζι, στην Ταϊβάν θα μπορούσε να εντείνει περαιτέρω τις ήδη τεταμένες σχέσεις ΗΠΑ- Κίνας. Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα έχε περάσει εβδομάδες προειδοποιώντας την να μην κάνει το ταξίδι. 

Στα επιχειρηματικά νέα, οι μετοχές της Moderna σημείωσαν άνοδο σχεδόν 4% στις προκαταρκτικές συναλλαγές μετά τη δημοσίευση τριμηνιαίων αποτελεσμάτων από τον κατασκευαστή εμβολίων που ξεπέρασαν τις προσδοκίες της Wall Street τόσο για κέρδη όσο και για έσοδα.

Επιπλέον, η εταιρεία ανακοίνωσε επαναγορές μετοχών 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων και διατήρησε τις προοπτικές του έτους.

Μέχρι στιγμής, οι ανακοινώσεις των εισηγμένων αποδεικνύουν την ανθεκτικότητα επιχειρηματικού κλάδου, παρά τις αυξανόμενες πιέσεις από τον εκτοξευμένο πληθωρισμό.

Παράλληλα, σε συμφωνία για μια αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 100.00 βαρέλια την ημέρα για τον Σεπτέμβριο κατέληξε ο OPEC+, προσφέροντας μια «ανάσα» στην αγορά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, η παραπάνω πρόταση εγκρίθηκε από τους υπουργούς μέσω τηλεδιάσκεψης, υπό τον όρο της ανωνυμίας. Για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, το καρτέλ είχε δεσμευτεί να προσθέσει περισσότερα από 600.000 βαρέλια την ημέρα στην αγορά.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.