ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σε «ασταθή ύδατα» η Wall Street- Τα βλέμματα στη Fed

17:12 - 24 Αυγ 2022 | Χρηματιστήρια
Σε «ασταθή ύδατα» η Wall Street- Τα βλέμματα στη Fed
Μικτά πρόσημα καταγράφουν οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης (24/08), με τους επενδυτές να αναμένουν τα σχόλια του Προέδρου της Fed, Τζέρομ Πάουελ, σχετικά με την πορεία σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.

Πιο συγκεκριμένα, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει οριακές απώλειες 0,07% στις 32.887,10 μονάδες, ο S&P 500 κινείται ανοδικά 0,02% στις 4.127,97 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq σημειώνει κέρδη 0,07% στις 12.389,43 μονάδες.

Χθες, τόσο ο Dow Jones όσο και ο S&P 500 κατέγραψαν την τρίτη συνεχόμενη μέρα απωλειών τους, με τον Nasdaq Composite κλείνει την Τρίτη με ελάχιστες αλλαγές.

Παράλληλα, την Πέμπτη θα ξεκινήσει και το τριήμερο οικονομικό συμπόσιο του Τζάκσον Χολ, με τον Πάουελ να έχει προγραμματιστεί να μιλήσει την Παρασκευή το πρωί. Οι αναλυτές, αναμένουν ότι ο Πρόεδρος της Fed θα ενισχύσει τον στόχο της κεντρικής τράπεζας να τιθασεύσει τον πληθωρισμό και να διατηρήσει υπό έλεγχο τις προσδοκίες για μελλοντικά κέρδη.

«Οι χρηματοπιστωτικές αγορές θα παραμείνουν σε ασταθή ύδατα μέχρι την ομιλία του προέδρου της Fed στο Τζάκσον Χολ την Παρασκευή», δήλωσε ο Edward Moya, αναλυτής στην Oanda. «Μπορεί να δυσκολεύεται να πείσει τις αγορές ότι αισθάνεται άνετα με την αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής και την πρόκληση ύφεσης. Η οικονομία επιβραδύνεται σαφώς, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για τη Fed να δώσει σήμα ότι θα είναι λιγότερο επιθετική με την αυστηρότερη πολιτική».

Στα επιχειρηματικά νέα της ημέρας, σε συμφωνία με την Amazon για την πώληση βασικών προϊόντων εκγύμνασης προχώρησε η Peloton, όπως μετέδωσε το CNBC. Μετά την ανακοίνωση της συμφωνίας, η μετοχή της Peloton ενισχύεται άνω του 8%, ενώ η Amazon κερδίζει 0,05%.

Όσον αφορά στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, αύξηση παρουσίασαν οι νέες παραγγελίες για διαρκή αγαθά τον Ιούλιο στις ΗΠΑ. Ωστόσο, συγκριτικά με τον Ιούνιο, ο ρυθμός επιβραδύνθηκε.

Οι παραγγελίες για κεφαλαιουχικά αγαθά χωρίς τα αεροσκάφη αυξήθηκαν 0,4% τον περασμένο μήνα και 0,9% τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε νωρίτερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου.

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις 19:25 - 24 Αυγ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.