ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στα «πράσινα» η Wall Street- Ισχυρά κέρδη για τον Nasdaq

17:14 - 09 Σεπ 2022 | Χρηματιστήρια
Στα «πράσινα» η Wall Street- Ισχυρά κέρδη για τον Nasdaq
Ανοδικά κινούνται το απόγευμα της Παρασκευής (9/9) οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street, μετά από μια ασταθή εβδομάδα και αφού οι επενδυτές εξέτασαν τα τελευταία σχόλια του προέδρου της Federal Reserve Τζέρομ Πάουελ, για τον πληθωρισμό.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Παρασκευής ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 0,50% στις 31.918,45 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 κερδίζει 0,75% στις 4.034,79 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq καταγράφει «άλμα» 1,22% στις 12.009,47 μονάδες.

Σε εβδομαδιαία ανασκόπηση, οι τρεις κυριότεροι δείκτες βρίσκονται πολύ κοντά στο να «σπάσουν» το σερί των τριών διαδοχικών πτωτικών εβδομάδων, με τον Dow Jones να κερδίζει τουλάχιστον 1,50% και τους S&P 500 και Nasdaq να ενισχύονται κατά περίπου 2%.  

Η παγκόσμια αγορά κλήθηκε να ισορροπήσει σε ένα ασταθές οικονομικό περιβάλλον αυτή την εβδομάδα, ενώ ο πρόεδρος της Fed δήλωσε ξανά ότι είναι «σθεναρά αφοσιωμένος» στη μείωση του πληθωρισμού.

Υπενθυμίζεται ότι σε σχετική ομιλία του χθες, Πέμπτη, ο Πάουελ τόνισε πως «η Fed έχει την ευθύνη για τη σταθερότητα των τιμών, με την οποία εννοούμε πληθωρισμό 2% με την πάροδο του χρόνου», ενώ συμπλήρωσε: «Όσο περισσότερο ο πληθωρισμός παραμένει πολύ πάνω από τον στόχο, τόσο μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος το κοινό να αρχίσει να βλέπει τον υψηλότερο πληθωρισμό ως κανόνα».

«Είναι απίστευτα ειρωνικό το γεγονός ότι οι επενδυτές σκέφτονται ακόμη μια στροφή της Fed όταν το πραγματικό επιτόκιο ομοσπονδιακών κεφαλαίων της Fed παραμένει περίπου το πιο αρνητικό στην ιστορία. Οπότε η Fed ακόμη στην πραγματικότητα δεν πολεμά τον πληθωρισμό με όλη της την καρδιά», πρόσθεσε ο ίδιος. 

Παράλληλα, η μετοχή της DocuSign εκτινάσσεται άνω του 17%, αφότου η εταιρεία ηλεκτρονικών συμφωνιών ανακοίνωσε αποτελέσματα τα οποία ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών. Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης πρόβλεψη εσόδων για το τρίτο τρίμηνο, η οποία και πάλι ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Μεταξύ άλλων, στην αγορά των κρυπτονομισμάτων, το Bitcoin εκτινάχθηκε σχεδόν 9% νωρίς την Παρασκευή και ξεπέρασε τα 21.000 δολάρια, αφού νωρίτερα την εβδομάδα έπεσε κάτω από τα 19.000 δολάρια, καταγράφοντάς το χαμηλότερο επίπεδό του από τον Ιούνιο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.