ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ήπιες διακυμάνσεις στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα βλέμματα στην ΕΚΤ

11:10 - 26 Οκτ 2022 | Χρηματιστήρια
Ήπιες διακυμάνσεις στο άνοιγμα των ευρωαγορών- Τα βλέμματα στην ΕΚΤ
Μεικτά πρόσημα καταγράφουν στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης (26/10) οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με τα βλέμματα των επενδυτών να είναι στραμμένα στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, αλλά και στα εταιρικά αποτελέσματα.

Οι τεχνολογικές μετοχές υποχωρούν κατά 1,7% και ηγούνται των απωλειών, ενώ οι μετοχές που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη σημείωσαν αύξηση 0,7%.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης blue chip έκλεισε την Τρίτη 1,4% υψηλότερα, αγγίζοντας το υψηλότερο επίπεδο από τις 19 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, οι τραπεζικές μετοχές έκλεισαν με πτώση 0,3% εν μέσω μικτών κερδών, με την UBS να ξεπερνά τις προσδοκίες της αγοράς αλλά να βλέπει τα κέρδη να διολισθαίνουν. Το ίδιο μοτίβο αναφέρθηκε και στην HSBC.

Οι τράπεζες Standard Chartered, Barclays και Deutsche Bank ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών, καθώς ανακοίνωσαν τα κέρδη τρίτου τριμήνου το πρωί της Τετάρτης.

Η Barclays σημείωσε ισχυρές επιδόσεις στις συναλλαγές σταθερού εισοδήματος, νομισμάτων και εμπορευμάτων, όπου αύξησε τα έσοδα κατά 93% στα 1,546 δισεκατομμύρια λίρες.

Οι επενδυτές έχουν επίσης στραμμένα τα βλέμματά τους στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη, στην οποία αναμένεται ευρέως να αυξήσει τα επιτόκια κατά 75 μονάδες βάσης. και για ενδείξεις για την πορεία της προς την ποσοτική σύσφιξη, καθώς η ευρωζώνη οδεύει προς μια πιθανή ύφεση.

Η στερλίνα ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδό της αυτόν τον μήνα, καθώς διαπραγματεύτηκε στο 1,1481 δολάριο το πρωί στο Λονδίνο, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του Ρίσι Σουνάκ ως νέου πρωθυπουργού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Οι αμερικανικές μετοχές σημείωσαν άνοδο την Τρίτη για τρίτη συνεχόμενη ημέρα, καθώς τα ήπια οικονομικά στοιχεία έδειξαν ότι η Fed μπορεί να μην χρειάζεται να είναι τόσο επιθετική με αυξήσεις επιτοκίων, αν και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των μετοχών ήταν χαμηλότερα την Τετάρτη το πρωί μετά τα απογοητευτικά κέρδη που ανακοίνωσε η Alphabet.

Μια σειρά από αμερικανικές εταιρείες θα ανακοινώσουν τα δικά τους αποτελέσματα την Τετάρτη, συμπεριλαμβανομένων των Meta, Coca Cola και McDonalds, ενώ αναμένονται τα στοιχεία για τις εβδομαδιαίες αιτήσεις στεγαστικών δανείων, αποθέματα χονδρικής και πωλήσεις νέων κατοικιών.

Στο πλαίσιο αυτό, στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Τετάρτης, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,16% στις 408,32 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX κινείται ανοδικά 0,44% στις 13.108 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,20% στις 6.260,68 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει οριακή πτώση 0,02% στις 7.010,80 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB καταγράφει απώλειες 0,08% στις 22.290 μονάδες, ενώ στην Ιβηρική ο ισπανικός IBEX 35 χάνει 0,24% στις 7.777,46 μονάδες, με τον πορτογαλικό PSI 20 να σημειώνει άνοδο 0,18% στις 5.661,96 μονάδες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.