ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θετικά πρόσημα στη Wall Street μετά τα στοιχεία του πληθωρισμού

17:14 - 28 Οκτ 2022 | Χρηματιστήρια
Θετικά πρόσημα στη Wall Street μετά τα στοιχεία του πληθωρισμού
Ανοδικά κινούνται σήμερα (28/10) οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street, σε μια προσπάθεια να ανακάμψουν μετά το αδύναμο guidance για το δ΄ τρίμηνο που ανακοίνωσε χθες βράδυ η Amazon.

Πιο συγκεκριμένα,στην έναρξη της συνεδρίασης της Παρασκευής, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 1,23% στις 32.446,34 μονάδες, ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,89% στις 3.840,70 μονάδες και ο Nasdaq παρουσιάζει άνοδο 0,86% στις 10.868,80 μονάδες.

Τα αδύναμα αποτελέσματα των τεχνολογικών κολοσσών Microsoft, Alphabet και Meta, οδήγησαν πολλούς επενδυτές μέσα στην τρέχουσα εβδομάδα να τις εγκαταλείψουν και να κινηθούν προς άλλη κατεύθυνση.

Εξάλλου, τα νούμερα μιλούν από μόνα τους, αφού μόνο την τελευταία εβδομάδα χάθηκε από την αξία των μεγαλύτερων εταιρειών τεχνολογίας των ΗΠΑ σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια, ενώ μέσα σε ένα έτος έχει χαθεί το τεράστιο ποσό των τριών τρισ. δολαρίων από την κεφαλαιοποίηση αυτών των κολοσσών.

Ο Dow και ο S&P βρίσκονται σε ρυθμό για να κλείσουν την εβδομάδα υψηλότερα κατά περίπου 4% και 2%, αντίστοιχα. Από την άλλη, ο Nasdaq Composite έμελλε να τελειώσει ελαφρώς χαμηλότερα.

Στο μεταξύ, στο επίκεντρο του επενδυτικού ενδιαφέροντος βρίσκεται νέα έρευνα του Bloomberg, όπου οι οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι η Fed αναμένεται να προχωρήσει για τέταρτη συνεδρίαση σε μια αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσεις προκαλώντας μια παγκόσμια ύφεση.

Μάλιστα, σύμφωνα με την έρευνα, το 75% των οικονομολόγων δήλωσε ότι υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος η τράπεζα να αυξήσει τα επιτόκια υπερβολικά και να προκαλέσει περιττό πόνο, σε αντίθεση με το να μην αυξήσει αρκετά και να αποτύχει να περιορίσει τον πληθωρισμό. Ενώ ο μέσος όρος των οικονομολόγων αναμένει αύξηση κατά 50 μονάδες βάσης τον Δεκέμβριο, η κατάσταση είναι δύσκολη, με σχεδόν το ένα τρίτο να προβλέπει αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης.

Στα μάκρο της ημέρας, υψηλός παρέμεινε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο. Ο βασικός δείκτης τιμών προσωπικών καταναλωτικών δαπανών κατανάλωσης αυξήθηκε 0,5% από τον προηγούμενο μήνα και επιταχύνθηκε 5,1% τους τελευταίους 12 μήνες, σύμφωνα με τα στοιχεία. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.