ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Η bear market δεν έχει τελειώσει ακόμα Κύριο

14:25 - 21 Νοε 2022 | Χρηματιστήρια
Goldman Sachs: Η bear market δεν έχει τελειώσει ακόμα
Δεν έχει τελειώσει ακόμη η περίοδος της bear market, τονίζουν οι αναλυτές της Goldman Sachs, αφήνοντας απογοητευμένους τους επενδυτές που ελπίζουν ότι το 2023 θα είναι…μια καλύτερη χρονιά για τις αγορές.

«Τα μακροοικονομικά δεδομένα τα οποία υποδεικνύουν ναδίρ στις αγορές και πιθανή ανάκαμψη δεν έχουν επιτευχθεί ακόμα», τόνισε η ομάδα των αναλυτών Πίτερ Οπενχάιμερ και Σάρον Μπελ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Bloomberg, οι αναλυτές εκτιμούν ότι ο δείκτης S&P 500 θα κυμανθεί στις 4.000 μονάδες βάσης μέχρι το τέλος του 2023, ενώ ο Stoxx 600 θα καταγράψει αύξηση της τάξης του 4% από τα τρέχοντα επίπεδα στις 450 μονάδες βάσης την αντίστοιχη περίοδο.

Οι αναλυτές της Goldman τόνισαν πως η ανάκαμψη από τα χαμηλά Οκτωβρίου δεν είναι βιώσιμη αφού οι μετοχές ανακάμπτουν μακροπρόθεσμα μόνο όταν έχουν επιτευχθεί συγκεκριμένα μακροοικονομικά δεδομένα, υπογραμμίζοντας πως «η πορεία των αγορών θα αποδειχθεί καθοδική και μεταβλητή».

Ο μεγάλος νικητής 

Η Goldman Sachs αναμένει πως οι ασιατικές αγορές θα είναι ο μεγάλος νικητής του 2023, με τον δείκτη MSCI Asia-Pacific να καταγράφει ετήσια άνοδο της τάξης του 11% στις 550 μονάδες βάσης.

Ο Οπενχάιμερ και η ομάδα του τόνισαν πως οι επενδυτές θα πρέπει να επενδύσουν σε εταιρείες με στιβαρούς ισολογισμούς και σταθερή κερδοφορία, αλλά και σε εταιρείες των τομέων της ενέργειας και των πρώτων υλών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.