ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανακάμπτουν, αλλά με… φόβο οι ασιατικές αγορές

11:25 - 22 Νοε 2022 | Χρηματιστήρια
Ανακάμπτουν, αλλά με… φόβο οι ασιατικές αγορές
Μεικτά πρόσημα κατέγραψαν οι κυριότεροι δείκτες στα χρηματιστήρια Ασίας και Ωκεανίας στη συνεδρίαση της Τρίτης (22/11), με το κλίμα να είναι βελτιωμένο για τις κινεζικές μετοχές, αλλά να παραμένουν οι ανησυχίες ότι το Πεκίνο μπορεί να επιβάλει εκ νέου αυστηρούς περιορισμούς για τον COVID που θα μπορούσαν να προκαλέσουν διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα.

Ο μεγαλύτερος μοχλός για την ανάκαμψη ήταν η Κίνα, με υποστήριξη να έρχεται από τον τομέα των ακινήτων, καθώς οι νέες κυβερνητικές κινήσεις που κυκλοφόρησαν αργά τη Δευτέρα για να βοηθήσουν την ταλαιπωρημένη βιομηχανία βοήθησαν το τεταμένο κλίμα.

Η κεντρική τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε αργά τη Δευτέρα ότι θα παράσχει 200 δισεκατομμύρια γιουάν σε δάνεια σε έξι εμπορικές τράπεζες για στέγαση.

Ωστόσο, τα κέρδη στην Κίνα περιορίστηκαν από την επιδείνωση της κατάστασης του COVID-19 στη χώρα.

Το γεγονός ότι η Κίνα έδειξε να απομακρύνεται από την πολιτική μηδενικού COVID είναι «πολύ σημαντικό», αλλά έχει «πνιγεί» από τα τελευταία νέα σχετικά με την αναζωπύρωση των κρουσμάτων στο Πεκίνο, δήλωσε ο Ray Attrill, επικεφαλής στρατηγικής FX, National Australia Bank.

Η κινεζική πρωτεύουσα προειδοποίησε τη Δευτέρα ότι αντιμετωπίζει το πιο σοβαρό τεστ της πανδημίας, τροφοδοτώντας τις ανησυχίες των επενδυτών ότι η Κίνα μπορεί να αναγκαστεί να επαναλάβει αυστηρούς περιορισμούς κινητικότητας και να εκδώσει εντολές παραμονής στο σπίτι σε όλες τις πόλεις.

Τα αυξανόμενα κρούσματα στις μεταποιητικές πόλεις μπορεί να προκαλέσουν διαταραχές της εφοδιαστικής αλυσίδας, δήλωσε ο Redmond Wong, υπεύθυνος στρατηγικής αγοράς για την Greater China στη Saxo Markets στο Χονγκ Κονγκ.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ιαπωνικός Nikkei ενισχύθηκε 0,61%, κλείνοντας στις 28.115,74 μονάδες, ενώ ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ έπεσε 1,09% στις 17.464 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα, ο δείκτης Shanghai Composite ανέβηκε 0,13% στις 3.088,94 μονάδες, με τον Shenzhen Component να κινείται πτωτικά 1,18% στις 11.002,93 μονάδες.

Ο Taiwan Weighted ενισχύθηκε 0,64% και έκλεισε στις 14.542,20 μονάδες, ενώ ο Kospi κατέγραψε απώλειες 0,59% στις 2.405,27 μονάδες.

Ο S&P/ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε στις 7.181,30 μονάδες, κερδίζοντας 0,59%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.