ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Goldman Sachs: Χαμηλές προσδοκίες για τις ευρωπαϊκές μετοχές το 2023

14:34 - 22 Νοε 2022 | Χρηματιστήρια
Goldman Sachs: Χαμηλές προσδοκίες για τις ευρωπαϊκές μετοχές το 2023
Δεν «βλέπει» σημαντική άνοδο για τις ευρωπαϊκές μετοχές το 2023 η Goldman Sachs, καθώς τονίζει ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία αλλά και οι επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων θα συνεχίσουν να ασκούν σημαντική πίεση.

«Αναμένουμε ότι το 2023 θα αποδειχθεί πιο δύσκολο μετά την ανθεκτικότητα των κερδών φέτος. Τα περιθώρια κέρδους θα δεχθούν πιέσεις από το υψηλότερο κόστος στα υλικά, την εργασία, τα επιτόκια και τη φορολογία και αυτό το κόστος θα είναι πιο δύσκολο να μετακυλιστεί σε μια ύφεση», εκτιμά η Sharon Bell.

Σύμφωνα με την επενδυτική τράπεζα τα περιθώρια κέρδους θα δεχθούν πιέσεις, ενώ τονίζει ότι η αγορά στην Ευρώπη βρίσκεται σε μεγάλη πτώση συγκριτικά με τις ΗΠΑ.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, οι προβλέψεις της τράπεζας για την Ευρώπη είναι χαμηλότερες από τις μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών με τα κέρδη ανά μετοχή του ευρωπαϊκού δείκτη Stoxx 600 για το επόμενο έτος να υποχωρούν κατά 8%.

Αναφορικά με τις μετοχές, η επενδυτική τράπεζα εκφράζει μια προτίμηση στον βρετανικό δείκτη μετοχών FTSE 100, παρά το γεγονός ότι η ανάπτυξη του Ηνωμένου Βασιλείου θα είναι η χειρότερη στην Ευρώπη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.