ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέες απώλειες στη Wall Street με το «βλέμμα» στη Fed

18:07 - 23 Δεκ 2022 | Χρηματιστήρια
Νέες απώλειες στη Wall Street με το «βλέμμα» στη Fed
Πτωτικά κινούνται οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street, σήμερα (23/12), στην τελευταία συνεδρίαση πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ την προσοχή των επενδυτών μονοπωλούν τα στοιχεία για τον αμερικανικό πληθωρισμό.

Ειδικότερα, στο ξεκίνημα της συνεδρίασης της Παρασκευής, o Dow Jones υποχωρεί κατά 0,53% στις 32.853,89 μονάδες, ο S&P 500 χάνει 0,61% στις 3.798,26 μονάδες και ο Nasdaq διολισθαίνει 1,02% στις 10.369,82 μονάδες.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, την αποκλιμάκωση των πληθωριστικών πιέσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, επιβεβαίωσε και ο δείκτης τιμών στον οποίο δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα η ομοσπονδιακή τράπεζα, Fed.

Πιο συγκεκριμένα, ο δείκτης προσωπικών δαπανών (Personal Consumption Expenditures - PCE) παρουσίασε πτώση στο 5,5% σε ετήσια βάση τον Νοέμβριο από το 6,1% του Οκτωβρίου.

Στο πιο στενό μέρος του δείκτη, που εξαιρεί τις ευμετάβλητες τιμές των τροφίμων και της ενέργειας, ο δομικός PCE επιβράδυνε στο 4,7% ετησίως όπως περίμεναν οι αναλυτές, από το 5% του Νοεμβρίου.

Μεταξύ άλλων, μείωση στις παραγγελίες για μεταποιημένα προϊόντα κατά 2,1% καταγράφηκε στις ΗΠΑ τον Νοέμβριο. Ωστόσο, οι παραγγελίες εξαιρουμένων των μεταφορών και ο βασικός δείκτης των επιχειρηματικών επενδύσεων παρουσίασαν πολύ μικρές αυξήσεις.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα στοιχεία της BofA, σύμφωνα με τα οποία την τελευταία εβδομάδα οι επενδυτές της Wall Street επενδυτές της Wall Street πούλησαν με ταχύτητες-ρεκόρ μετοχές.

Η BofA τονίζει ότι αυτή η «μαζική φυγή» αποδίδεται κυρίως σε φορολογικούς λόγους, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι ο ρυθμός πώλησης των μετοχών το τελευταίο επταήμερο μέχρι την Τετάρτη ήταν ο ταχύτερος που έχει καταγραφεί ποτέ.

Την εβδομάδα έως την Τετάρτη οι επενδυτές πούλησαν μετοχές συνολικής αξίας 41,9 δισ. δολαριών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.