ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τα εταιρικά αποτελέσματα «πληγώνουν» τη Wall Street- Τεχνολογικό sell off

18:24 - 25 Ιαν 2023 | Χρηματιστήρια
Τα εταιρικά αποτελέσματα «πληγώνουν» τη Wall Street- Τεχνολογικό sell off
Με ισχυρές απώλειες ξεκίνησε η συνεδρίαση της Τετάρτης (25/1) στη Wall Street, με τα αδύναμα εταιρικά αποτελέσματα να επηρεάζουν προς το χειρότερο το κλίμα στην αγορά.

Οι βασικοί δείκτες της Wall Street κινούνται χαμηλότερα, καθώς οι τριμηνιαίες ενημερώσεις από τη Microsoft και την Boeing ενίσχυσαν τους φόβους για ύφεση, με τις μετοχές της τεχνολογίας να καταγράφουν τις μεγαλύτερες απώλειες.

Ειδικότερα, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,96% στις 33.409,83 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,17% στις 3.969,90 μονάδες και ο Nasdaq διολισθαίνει 1,94% στις 11.114,64 μονάδες.

Σημειώνεται ότι η Microsoft ανακοίνωσε τριμηνιαία έσοδα 52,7 δισ. δολάρια και κέρδη 2,32 δολάρια ανά μετοχή, έναντι προβλέψεων για 52,9 δισ. και 2,3 δολάρια ανά μετοχή. Πρόκειται για το χαμηλότερο ρυθμό ανάπτυξης από το 2016, ενώ το guidance είναι αρνητικό. Στη σημερινή συνεδρίαση η μετοχή του τεχνολογικού κολοσσού καταγράφει «βουτιά» 3,7%.

Από την πλευρά της, η Boeing ανακοίνωσε ζημιές 663 εκατ. δολαρίων, με τα προβλήματα στις εφοδιαστικές αλυσίδες να επηρεάζουν τα μεγέθη της εταιρείας. Ειδικότερα, η Boeing ανακοίνωσε συρρίκνωση ζημιών, ενώ σε προσαρμοσμένη βάση οι ζημιές ήταν 1,75 δολάρια ανά μετοχή.

Πάντως, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv, μέχρι στιγμής περίπου το 65% των εισηγμένων του S&P 500 έχουν εμφανίσει καλύτερα των εκτιμήσεων μεγέθη για το δ’ τρίμηνο του 2022.

«Οι επενδυτές αναζητούν σταθερά guidance και ενδείξεις ανάπτυξης που θα διατηρήσουν την ανοδική αντίδραση των τελευταίων ημερών. Ωστόσο, αρκετές εταιρείες αναφέρουν πως το 2023 θα είναι αβέβαιο, ενώ τα εταιρικά τους αποτελέσματα πλήττονται από τον πληθωρισμό» αναφέρει στο CNBC o Quincy Krosby, Chief global strategist της LPL Financial.

Στα μάκρο της ημέρας, η ζήτηση για εβδομαδιαία στεγαστικά δάνεια αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα, καθώς τα επιτόκια μειώθηκαν για τρίτη συνεχή περίοδο. Ο συνολικός όγκος των αιτήσεων αυξήθηκε κατά 7% την περασμένη εβδομάδα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με τον εποχικά προσαρμοσμένο δείκτη της Mortgage Bankers Association.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.