ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BofA: Η Fed απέτυχε με τον πληθωρισμό-Βουτιά 7% στις αγορές

17:21 - 17 Φεβ 2023 | Χρηματιστήρια
BofA: Η Fed απέτυχε με τον πληθωρισμό-Βουτιά 7% στις αγορές
Αποτυχημένη χαρακτηρίζει η BofA την προσπάθεια της Fed να ρίξει τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ, ενώ πλέον προβλέπει ότι η καθυστερημένη άφιξη της ύφεσης στις ΗΠΑ θα επιφέρει πλήγμα στις μετοχές.

Πιο συγκεκριμένα, η αμερικανική τράπεζα προβλέπει ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2023 θα φέρει «απότομη προσγείωση» τόσο στις αγορές όσο και στην οικονομία. Μάλιστα, «βλέπει» βουτιά του S&P 500 έως τις 3.800 μονάδες, δηλαδή σε επίπεδα κατά 7% χαμηλότερα των σημερινών.

Οι αναλυτές του οίκου αναφέρουν ότι τα πρόσφατα οικονομικά στοιχεία δείχνουν ότι η αποστολή της Fed να μειώσει τον πληθωρισμό έμεινε «σε μεγάλο βαθμό ανεκπλήρωτη».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, η παγκόσμια έρευνα διαχειριστών κεφαλαίων της BofA είχε δείξει ότι η πλειοψηφία των επενδυτών δεν βλέπει διάρκεια στο ράλι των μετοχών του 2023.

Σε σημερινό τους σημείωμα οι αναλυτές της Barclays ανέφεραν ότι το ράλι των μετοχών διατηρείται υπό περιορισμό λόγω του επίμονου πληθωρισμού. Οι δείκτες έχουν ομαλοποιηθεί «και είναι λιγότερο υποστηρικτικοί πλέον» αν και όπως σημειώνουν οι αναλυτές της τράπεζας «ούτε δίνουν όμως σαφή σήματα πώλησης».

bofa 17.2

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.