ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανάκαμψης συνέχεια στη Wall Street-Ελπίδες για παύση στις αυξήσεις επιτοκίων

17:21 - 21 Μαρ 2023 | Χρηματιστήρια
Ανάκαμψης συνέχεια στη Wall Street-Ελπίδες για παύση στις αυξήσεις επιτοκίων
Ανοδικά άνοιξαν την Τρίτη (21/3) οι βασικοί δείκτες της Wall Street, συνεχίζοντας την προσπάθεια αντίδρασης έπειτα από την προηγούμενη δραματική εβδομάδα.

Η διάσωση της Credit Suisse ηρέμησε τους επενδυτικούς φόβους για μια ενδεχόμενη μεγάλη τραπεζική κρίση, ενώ πλέον αναμένεται η ετυμηγορία της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve) σχετικά με τη νομισματική της πολιτική. Η Fed συνεδριάζει σήμερα και αύριο και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να μην αυξήσει τα επιτόκια για πρώτη φορά εδώ και έναν χρόνο, λόγω των πιέσεων που δέχθηκαν οι τράπεζες και γενικότερα οι αγορές το τελευταίο διάστημα. Το πιθανότερο σενάριο, πάντως, είναι να αποφασιστεί μία ήπια αύξηση κατά 25 μονάδες βάσης.

Στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης, ο Dow Jones ενισχύεται κατά 0,82% στις 32.509,84 μονάδες, ο S&P 500 κερδίζει 0,93% στις 3.988,20 μονάδες και ο Nasdaq κινείται υψηλότερα κατά 0,96% στις 11.787,69 μονάδες. Ο δείκτης περιφερειακών τραπεζών εμφανίζει άνοδο κατά τουλάχιστον 5%, με τη μετοχή της First Republic Bank να αναρριχάται περίπου άνω του 30%, «ξεκολλώντας» από το ιστορικό χαμηλό της Δευτέρας, μετά τις αναφορές ότι η JP Morgan εργάζεται ώστε να ενισχύσει την τράπεζα.

Ώθηση στις αγορές δίνουν σήμερα οι δηλώσεις της Αμερικανίδας υπουργού Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, η οποία τόνισε ότι ενδέχεται να ληφθούν περαιτέρω μέτρα για την προστασία των τραπεζικών καταθετών, εάν μικρότερα ιδρύματα υποστούν φυγή καταθέσεων και υπάρξουν κίνδυνοι ευρύτερης μετάδοσης.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:44 - 21 Μαρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.