ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Wall Street: Στάση αναμονής μετά το «ράλι» της Παρασκευής

17:09 - 05 Ιουν 2023 | Χρηματιστήρια
Wall Street: Στάση αναμονής μετά το «ράλι» της Παρασκευής
Με μικτά πρόσημα ξεκινάει η σημερινή (5/6) συνεδρίαση στη Wall Street, μετά τα μεγάλα κέρδη της Παρασκευής, που προέκυψαν μετά την έγκριση του νομοσχεδίου για το ανώτατο όριο χρέους των ΗΠΑ και από τα νέα στοιχεία για την αγορά εργασίας.

Στην έναρξη της σημερινής συνεδρίασης στη Wall Street, ο Dow Jones υποχωρεί οριακά κατά 0,03% στις 33.751,82 μονάδες, ενώ στον αντίποδα ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,19% στις 4.290,38 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq ανεβαίνει κατά 0,21% στις 13.268,53 μονάδες.

Την προηγούμενη εβδομάδα, οι δείκτες της Wall Street γνώρισαν μεγάλη άνοδο μετά τη συμφωνία μεταξύ Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικάνων, που απέτρεψε τη στάση πληρωμών και ανέβασε το όριο του ανώτατου χρέους στις ΗΠΑ.

O S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,9% και βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από τον προηγούμενο Αύγουστο, ενώ ο Nasdaq κατέγραψε κέρδη 2,1%, επεκτείνοντας το ανοδικό του σερί στις έξι εβδομάδες, κάτι που είχε να συμβεί από το 2020.

Βέβαια το μεγάλο στοίχημα για τις επόμενες εβδομάδες θα είναι οι αποφάσεις της Fed για τα επιτόκια, καθώς αν επιμείνει στο στόχο του 2% στον πληθωρισμό, οι προοπτικές για την ανάπτυξη της οικονομίας θα παραμείνουν δυσμενείς.

Σε σημείωμα της UBS, αναφέρεται ότι «η ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας, μαζί με τον πεισματικά υψηλό πληθωρισμό, δεν δικαιολογούν ακόμη το τέλος του ανοδικού κύκλου των επιτοκίων από τη Fed».

Επιπλέον, αναλυτές της Morgan Stanley σε έκθεση τους έκαναν δυσοίωνες εκτιμήσεις για την πορεία των κερδών των αμερικανικών επιχειρήσεων, εξαιτίας της σύσφιγξης των πιστωτικών συνθηκών αλλά και της επιβράδυνσης της οικονομίας μέσα σε ένα περιβάλλον αυξημένων επιτοκίων.

Μια εξέλιξη, που όπως υπογράμμισαν, θα ανακόψει την ανοδική πορεία και της Wall Street.

Συγκεκριμένα, η Morgan Stanley προέβλεψε πτώση των εταιρικών κερδών των επιχειρήσεων του δείκτη S&P 500 κατά 16% σε ετήσια βάση, που μεταφράζεται σε 185 δολάρια ανά μετοχή κατά μέσο όρο.

Στη συνεδρίαση πάντως ξεχωρίζουν οι μετοχές της Apple που ανεβαίνουν πάνω από το 1,5% και διαπραγματεύονται στα 183,62 δολάρια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.