ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απώλειες στη Wall Street-Έχασε τα υψηλά 9μήνου ο S&P 500

23:19 - 05 Ιουν 2023 | Χρηματιστήρια
Απώλειες στη Wall Street-Έχασε τα υψηλά 9μήνου ο S&P 500
Με απώλειες έκλεισαν στη συνεδρίαση της Δευτέρας (5/6) οι κυριότεροι δείκτες της Wall Street, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται τόσο στα στοιχεία από τις ΗΠΑ όσο και την Ευρώπη.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση της Δευτέρας (5/6) ο βιομηχανικός Dow Jones έχασε 0,51% στις 33.590,08 μονάδες, ο ευρύτερος S&P σημείωσε απώλειες 0,19% στις 4.275,80 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq Composite σημείωσε πτώση 0,10%  στις 13.234,83 μονάδες. 

Στο επίκεντρο των ανησυχιών των επενδυτών βρίσκονται οι επόμενες κινήσεις της Fed για τα επιτόκια, με τις προοπτικές για την ανάπτυξη της οικονομίας να παραμένουν δυσμενείς.

Στο μεταξύ, νέα έκθεση της Morgan Stanley κάνει λόγο για δυσοίωνες εκτιμήσεις για την πορεία των κερδών των αμερικανικών επιχειρήσεων, εξαιτίας της σύσφιξης των πιστωτικών συνθηκών αλλά και της επιβράδυνσης της οικονομίας μέσα σε ένα περιβάλλον αυξημένων επιτοκίων.

Το Bloomberg, σε σημερινό του δημοσίευμα σημειώνει ότι η κυριαρχία του δολαρίου φαίνεται να απειλείται, ενώ οι αναλυτές βλέπουν απότομη μεταβολή στη διεθνή σκηνή νομισμάτων. Για πολλές χώρες (Βραζιλία, Κίνα, Ινδία Μαλαισία και πολλές ακόμα) ο λόγος της αποφυγής του δολαρίου είναι γιατί το νόμισμα χρησιμοποιείται ως «όπλο» επιβολής οικονομικής και γεωπολιτικής επιρροής από την Ουάσινγκτον και τιμωρίας όσων δεν ακολουθούν τις αποφάσεις της. 

Στα επιχειρηματικά νέα, η Apple επιχειρεί να καθιερώσει τη δυναμική της όσον αφορά στον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης, παρουσιάζοντας τα νέα της γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας. Οι οθόνες των νέων γυαλιών θα είναι εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης, επιτρέποντας στον χρήση να βλέπει σε ανάλυση 4Κ μέσα από αυτά.

Κέρδη για το πετρέλαιο

Παράλληλα, κέρδη σημείωσαν τη Δευτέρα οι τιμές του πετρελαίου, λαμβάνοντας ώθηση από τη Σαουδική Αράβία, η οποία δήλωσε το σαββατοκύριακο ότι θα μειώσει την ημερήσια παραγωγή της.

Έτσι, το αμερικανικό αργό WTI παραδόσεως Ιουλίου ενισχύθηκε κατά 0,13% στα 71,83 δολάρια ανά βαρέλι στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. Παράλληλα, το συμβόλαιο Brent παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε 0,37% στα 76,41 δολάρια ανά βαρέλι.

Κοντά στα 2.000 δολάρια ο χρυσός 

Κέρδη σημείωσε και ο χρυσός καθώς οι αναλυτές αναμένουν την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια την ερχόμενη εβδομάδα.  Πιο συγκεκριμένα, το συμβόλαιο χρυσού παραδόσεως Αυγούστου κέρδισε σήμερα 0,41% στα 1.977,60 δολάρια ανά ουγγιά στο χρηματιστήριο Εμπορευμάτων της Νέας Υόρκης. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.