ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BofA: Επιμένουν σε «μίνι φούσκα» στις τεχνολογικές μετοχές οι αναλυτές

13:54 - 23 Ιουν 2023 | Χρηματιστήρια
BofA: Επιμένουν σε «μίνι φούσκα» στις τεχνολογικές μετοχές οι αναλυτές
Οι αναλυτές της BofA συνεχίζουν να αναμένουν μαζική εγκατάλειψη θέσεων επενδυτών σε τεχνολογικές μετοχές μετά από το πρόσφατο ράλι.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ο τεχνολογικός τομέας κατάγραψε εκροές 2 δισ. δολαρίων, τις περισσότερες σε διάστημα 10 εβδομάδων, τις πέντε ημέρες διαπραγμάτευσης έως τις 21 Ιουνίου.

Το ράλι των αμερικανικών μετοχών σταμάτησε αυτή την εβδομάδα καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν τις προοπτικές του Τζερόμ Πάουελ για τη νομισματική πολιτική.

Βάσει των εκτιμήσεων του αναλυτή  Μάικλ Χάρτνετ υπάρχει μεγάλη πιθανότητα για μια πτώση αυτό το καλοκαίρι, ενώ προβλέπει μια μέγιστη ανοδική τάση 100-150 μονάδων έναντι 300 μονάδων για τον S&P 500 πριν από τον Σεπτέμβριο.

Ο Χάρτνετ σημείωσε ότι οι επενδυτές σίγουρα έχουν «κολλήσει σε αναπτυσσόμενες μετοχές», όπως η τεχνολογία, επειδή οι τράπεζες και τα εμπορικά ακίνητα εξακολουθούν να «έχουν κακά σημάδια επιβράδυνσης, ειδικά υπό το φως των ανανεωμένων αυξήσεων των κεντρικών τραπεζών».

Τα κυριότερα σημεία των εβδομαδιαίων ροών περιουσιακών στοιχείων από το υπόμνημα της BofA περιλαμβάνουν:

α. Οι μετοχές των ΗΠΑ είχαν την πρώτη εκροή σε τέσσερις εβδομάδες στα 5,7 δισ. δολάρια, η Ευρώπη είχε εξαγορές 2,6 δισ. δολαρίων και τα μετοχικά funds EM απέσυραν 300 εκατ. δολάρια.

β. Η Ιαπωνία είχε εισροές 2,4 δισ. δολαρίων.

γ. Η ανάπτυξη των ΗΠΑ είχε εκροές 3,7 δισ. δολαρίων έναντι εξαγορών 200 εκατ. δολαρίων σε αξία ΗΠΑ.

δ. Όσον αφορά στους κλάδους, τα χρηματοοικονομικά είχαν τις μεγαλύτερες εισροές ενώ η τεχνολογία και η ενέργεια είχαν τις μεγαλύτερες εκροές.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:55 - 23 Ιουν 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.